Audrey Garot
Audrey Garot Reality 26 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

RTL reageert op meldingen grensoverschijdend gedrag tijdens Temptation Island: Love or Leave

Afgelopen weekend werd er bekendgemaakt dat er meerdere voormalige kandidaten uit de realityserie Temptation Island: Love or Leave een melding hebben gemaakt van grensoverschijdend gedrag. Dit zou zijn gebeurd tijdens en na de opnames van het programma. Dit nieuws maakte Shownieuws bekend.

Heftig!

Grensoverschijdend gedrag

De redactie van Shownieuws voerde de afgelopen weken gesprekken met verschillende oud-kandidaten die meededen aan het programma. Sommige van hen hebben een minder fijne ervaring met het programma en hebben hierover een melding gemaakt bij Mores, dit is een meldpunt voor ongewenste omgangsvormen binnen de Nederlandse culturele en creatieve sector.

Zo vertelt een oud-deelnemer van Temptation Island aan Shownieuws: “De reden dat ik een melding bij Mores heb gedaan is, omdat ik mij heel onveilig, machteloos en gediscrimineerd voelde. Daarnaast ben ik voor mijn gevoel geestelijk en mentaal mishandeld en heb ik te maken gehad met machtsmisbruik. Als je eenmaal in de villa zit, kan je geen kant meer uit. Je hebt geen telefoon, je hebt helemaal niks. Dan moet je dus verplicht naar hen luisteren. (…) Tot op heden heb ik er nog steeds last van. Ik kan zeggen dat ik een traumatische ervaring heb overgehouden aan het programma.’’

RTL reageert op de berichten

SimpelZodiak, de producent van Temptation Island, en RTL laten beide aan Shownieuws weten niet op de hoogte te zijn geweest van de meldingen die zijn gedaan bij Mores. Zo zegt RTL: “Samen met de producent doen we er natuurlijk alles aan om de opnameperiode voor alle betrokken fijn te laten verlopen. Als er toch iets voorvalt, hebben we natuurlijk liever dat deelnemers zich veilig genoeg voelen om met de producent of met ons het gesprek aan te gaan, of met de vertrouwenspersonen. Dan kunnen we samen een oplossing zoeken. Dat geldt altijd, ook na de opnames en de uitzendingen.”

SimpelZodiak en RTL vertellen dat er in het verleden één melding is geweest over Temptation Island, waar zij vanaf wisten. De overige meldingen zijn dus voor hun onbekend. “Er is bij ons één melding bekend en dit is door de producent met zorg opgepakt en naar tevredenheid van alle partijen opgelost.”

Oeh: Ricky van Temptation Island heeft een nieuwe vriendin en wij weten wie het is