Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 16 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

That 90’s Show: alles wat je moet weten over de That 70’s show-spinoff

Netflix heeft net aangekondigd dat er een spinoff komt van That 70’s Show komt. De spinoff gaat That 90’s Show heten en is op dit moment in de maak. En we zijn super excited! Dit is alles wat we tot nu toe weten.

That 90’s Show

We hebben allemaal wel een keer van That 70’s Show gehoord, als je het niet meerdere keren hebt gekeken. Als je nog niet van deze serie hebt gehoord, praten we je even bij. Voor acht seizoenen was That 70’s Show te zien in Amerika op Fox, van 1998 tot 2006. Door deze serie hebben we een paar van de beroemdste acteurs leren kennen. In de originele serie speelde niemand minder dan Mila Kunis, Ashton Kutcher, Topher Grace, Laura Prepon en Wilmer Valderrama de hoofdrollen.

De populaire comedyshow speelde zich af eind jaren zeventig en volgde zes tieners uit Point Place, Wisconsin. De serie volgde de tieners terwijl ze opgroeide, naar de middelbare school gingen en verliefd werden. Een groot thema in de show was hun liefde voor de “green stuff” (cannabis).

De serie was zeer geliefd bij millennials en gen-z, dit merkte ook Netflix die op 8 oktober aankondigde dat er een spinoff van de serie komt. Netflix heeft al onthuld dat de spinoff That 90’s Show gaat heten en momenteel in de maak is. En surprise! Een deel van de originele cast keert terug! Hier is alles wat we tot nu toe weten

Waar gaat de That 70’s Show spinoff over?

Het is bevestigd dat het net zoals het origineel plaatsvindt in Wisconsin, Amerika. Hoe het origineel zich afspeelde in de jaren 70, speelt de spinoff af in 1995. De spinoff richt zich op Leia Forman, de dochter van Eric Forman en Donna Pinciotti.

De show volgt Leia die op bezoek gaat bij haar grootouders, Kitty en Red Forman in het fictieve stadje Point Place, waar haar ouders opgroeiden. Daar treedt ze in de voetsporen van haar ouders met de volgende generatie Point Place-tieners.

De oorspronkelijke makers Bonnie en Terry Turner zijn ook de uitvoerende producenten van de spinoff. Dit is de tweede poging om de franchise een nieuw leven in te blazen. De makers hebben namelijk eerder in 2002 een poging gedaan met That 80’s Show, maar dit werd na een seizoen gecanceld door Fox.

Wie speelt er in de spinoff?

Netflix heeft de hoofdrolspelers voor de langverwachte spinoff nog niet bekend gemaakt, maar er zijn wel al een paar oude bekende bevestigd. Debora Jo Rupp en Kurtwood Smith keren terug voor hun rol, ze zijn nu de grootouders van Leia.

Helaas denken we niet dat Ashton Kutcher terugkeert voor zijn rol. In een interview in 2016 met Entertainment Weekly zei hij: “That 70’s Show is een nostalgische show. Ik denk dat het nostalgisch was toen het werd gemaakt en nu is het nostalgisch om een andere reden. En ik weet gewoon niet of alles wat we doen dat nieuw is beter zou zijn dan wat we toen deden. En als je dat risico loopt, denk ik dat het beter is om het met rust te laten.”

Is er een trailer? Wanneer kunnen we de spinoff zien?

Helaas is er nog geen trailer, maar zodra we die hebben ben je de eerste die het hoort! Helaas is er ook nog niet bekend wanneer de spinoff uitkomt, maar we denken eind 2022.

6 Sex Education-kostuums voor Halloween