Emma Toussain
Emma Toussain Life 22 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Bizarre trend: jonge meiden stemmen op ‘Baudaddy’ om zijn looks

Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen in volle gang en als het goed is heeft iedereen netjes z’n huiswerk gedaan. Welke punten zijn voor jou belangrijk? Toch gaat er een bizarre en ietwat verontrustende trend rond op TikTok. Veel jonge meiden zeggen op Thierry Baudet (FVD) te stemmen door zijn looks. Ze noemen hem dan ook wel ‘Baudaddy’.

Zijn naam leent zich er goed voor, maar daar is ook alles mee gezegd.

Stemmen op Baudaddy

Thierry Baudet is oprichter en lijsttrekker van Forum voor Democratie. De partij wordt als nationalistisch of radicaal-rechts beschouwd en heeft hier en daar opvallende standpunten. Ook Thierry is een bijzonder figuur. Hij gaat al jaren viral met zijn video’s en hij lijkt het er bijna om te doen. Zo wordt hij al jaren geassocieerd met de Provence en het lavendelzakje maar zijn eigen social media staat ook vol met ongein. Je bent heel erg fan van hem of je bent héél erg geen fan van hem. Hij vindt veel. Zo moet er een lange asielstop komen, moet er een stop komen op ‘transgender-propaganda’ en vindt hij dat de klimaatwet moet worden ingetrokken. We oordelen niet.. of toch wel.

@jenniferkantarevic

#aanhechten met @Thierry Baudet 🙂❤️ #thierrybaudet #baudet #2ekamer #nl #foryou #funny neem het allemaal niet te serieus 🤍

♬ origineel geluid – Jennie

Daarom is het verontrustend dat jonge meiden nu eerder lijken te gaan voor z’n looks, dan voor zijn ideologie. Weten ze wel wat hij allemaal uitkraamt? Geen idee. Maar als ze daadwerkelijk op ‘Baudaddy’ stemmen.. we’re done.

@annewolf_

@indyvoversteeg @sifra #baudaddy #fy

♬ i was made for lovin you – music:)

Vandaag, op 22 november 2023, vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Tijd om je eens goed in te lezen op wat jij belangrijk vindt en welke partij bij jou past dus. Om van het stemmen een feestje of uitje te maken worden er – ook dit keer weer – heel wat bijzondere locaties omgetoverd tot stemlocaties. Dus moet jij nog gaan vanavond? Dan kan je dus een leuke locatie bij jou in de buurt uitkiezen.

We lieten ChatGPT ons tips geven voor restaurants in Antwerpen, maar hoe leuk zijn deze tips?