Commerciële Redactie
Commerciële Redactie Partnerbijdrage 8 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Zo maak je de perfecte make-up tutorial met je smartphone

De tijd dat make-up tutorials alleen werden gemaakt door grote influencers is voorbij. Ook jouw volgers willen graag zien wat jij gebruikt en hoe je het opbrengt. En met handige features op je smartphone breng jij het supermooi in beeld.

Maak een script

No worries, een heel boekwerk is niet nodig. Het is wél handig om vooraf te bedenken wat je wilt laten zien en zeggen. Wil je vooral laten zien wat je doet? Of ook iets vertellen over de producten die je gebruikt? Misschien wil je er wel een trend uitlichten en moet je van tevoren even oefenen om te zorgen dat het er smooth uitziet. Hoe dan ook is het slim om dit op te schrijven, zodat je straks niet on camera met je mond vol tanden (of je eyeliner naast je oog) zit. Bepaal ook hoe je de tutorial gaat filmen en fotograferen. Dus: waar zet je je smartphone neer – je hebt hier speciale statieven voor – en kies je voor één take of voor variaties? 

Samsung eyeliner
Eyecatcher: trendy gele eyeliner. Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

Zet producten in de spotlights

Jouw volgers willen graag weten wat je gebruikt, dus zorg ervoor dat je die producten lekker laat shinen. “Het is wel belangrijk dat alles wat je gebruikt schoon is”, tipt Beautify’s Rachelle. “Op beeld zie je namelijk alles.” Je kunt de producten natuurlijk een voor een voor de camera te houden voordat je de make-up op doet. Maar met een superslimme feature op de Samsung Galaxy S21 kun je de producten er al uitlichten terwijl je ze opbrengt. Via Director’s View neem je namelijk dubbel op via de voor- en achtercamera, waarbij je de make-up filmt en zelf ook in beeld bent. Je kunt de producten eventueel ook nog apart fotograferen.


Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

Rust is jouw toverwoord

“Ga voor een clean background en en let op de belichting”, adviseert Rachelle. “Zorg ervoor dat er niet te veel afleiding om je heen is en ga niet vol in het zonlicht zitten of juist half in de schaduw, want dat zorgt voor veel onrust in het beeld. Film en fotografeer wel overdag, want daglicht werkt sowieso het mooist.” Op de S21 kun je de belichting al tijdens het filmen en fotograferen aanpassen. Maak daar gebruik van als het licht niet optimaal is. 

Ga voor spannend (niet voor standaard)

Één standaard filmpje? Dankzij allerlei features op je smartphone is er gelukkig veel meer keuze dan dat. Rachelle: “Gebruik die verschillende invalshoeken en effecten, dat maakt het spannend!” Met de S21 kun je via de fijne feature Single Take in één klik tot wel tot veertien verschillende foto’s en video’s maken. Daarna kun je kiezen wat je wilt delen. Een ‘boomerang’ bijvoorbeeld van jouw lipstick kunst, maar ook foto’s met effecten. 


Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

Bewerken kan altijd nog

“Speel tijdens het opnemen van een filmpje niet te veel met bijsnijden etc.”, zegt Rachelle. “Zorg eerst dat je gewoon de video maakt; bewerken kan daarna nog. Het is tenslotte makkelijker om iets weg te halen dan om iets toe te voegen.” Op de Samsung Galaxy S21 zit een ideale feature, 8k Video Snap, waarmee je filmt en na afloop elk frame uit de video kunt omzetten in een foto met hoge resolutie. Perfect dus als je naast het filmpje ook los beeld wilt delen dat van hoge kwaliteit is. Je kunt met deze feature ook een HD thumbnail maken voor YouTube. Bye bye wazige screenshot!

Langdradig is een no-go

Als je iets niet wilt, is het dat je kijkers afhaken. “Zorg dus voor een duidelijke, snappy tutorial”, tipt Rachelle. Hiervoor kun je ook de hyperlapse-functie op de S21 gebruiken. Dan speel je je filmpje versneld af. Tof om het resultaat van je make-up tutorial te laten zien!


Gemaakt met Samsung Galaxy S21.

In samenwerking met Samsung