Emma Toussain
Emma Toussain Reality 30 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Bekend met die controversiële twerkvideo van Fabiola Volkers? Haar moeder bedacht ‘m

Vanaf 29 december is de documentaire Please Hate Me te zien op Videoland. In deze docu worden er een aantal mensen gevolgd die vertellen over online haat en fame. Zo ook oud-Temptation Island deelneemster Fabiola Volkers. Zij omschrijft zichzelf als een ‘losbol die gewoon plezier heeft in wat ze doet’. Toch krijgt zij ontvangt zij haat dan liefde.. hoe zit dat?

Fabiola

Je kunt Fabiola kennen van haar deelname aan Hollands Next Top Model óf Temptation Island. Het was in elk geval al vroeg duidelijk dat deze krullenbol er alles aan doet om in de spotlights te staan. Tijdens HNTM bleek dat een serieuze modellencarrière niet voor haar weggelegd was. De rol van verleidster (vooral de aandacht) vond ze wel wat en ze is na Temptation Island doorgegaan met het verspreiden van haar ‘sexy’ imago.

Alles voor de likes

Ze vindt het leuk om mensen te shockeren met haar video’s. In deze video’s twerkt ze er op los, trekt ze meest gekke pakjes aan of juist helemaal niks. Veel mensen op social media snappen niet zo goed waarom ze zichzelf op deze manier profileert en vaak worden haar foto’s en video’s dan ook gerapporteerd. Dit betekent dan ook dat haar Instagram al meerdere malen offline gehaald is.

Twerkvideo

Misschien ken je ‘m wel, die ene twerkvideo van Fabiola in de supermarkt. Als je niet weet waar we het over hebben.. we zullen ‘t kort uitleggen. Op de video is te zien hoe Fabiola in een winkelwagentje stapt, haar lange jas uittrekt en in een soort fishnet-pakje staat te twerken. Deze video zorgde destijds voor héél veel reacties. Heel veel negatieve reacties. Veel oudere mensen snapten niet waarom ze zichzelf zó voor schut zette. De jongere generatie was vooral fan van het gebruik van scheldwoorden.

Wie bedacht deze video én wie nam ‘t op?

Je zal het vast niet geloven, maar het brein achter deze video was niemand minder dan haar eigen moeder. Veel mensen schaamden zich voor haar en reageerden ook vaak met ‘wat zullen je ouders wel niet denken’. Dat leek voor Fabi geen issue, want haar eigen familie bedenkt veel van haar content. Ook als Fabiola in de documentaire aangeeft dat ze ‘minder heftig’ wil zijn, geeft haar familie aan dat dat niet zorgt voor de kliks.

Tsja.. zo kan het ook.

Fan van true crime? Dan is deze nieuwe Netflix-documentaire iets voor jou