Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Beauty en Style 3 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Geen grap: het gebruik van een vibrator op gezicht kan je skincare-routine een handje helpen

Het gebruik van een vibrator blijkt nóg meer voordelen te hebben voor vrouwen. Zo kan je genieten in de slaapkamer maar het blijkt ook voordelen te hebben voor je gezicht. Actrice Dakota Johnson van Fifty Shades of Grey vertelde in een interview met Vogue Australia dat ze elke ochtend een vibrator op haar gezicht gebruikt. Wij vragen ons af hoe ze dit bedacht heeft..

En uhhh.. hoe werkt dit?

Vibrator

De masseren ons gezicht al jaren door middel van bindweefselmassages, massageapparaatjes en gua sha stenen. Ook kunnen trillingen helpen om extra door te dringen in de huid. Toch horen wij voor het eerst dat iemand hier een vibrator voor gebruikt. Heb jij dat al eens gehoord?!

Voordelen

Board-gecertificeerde dermatoloog Dr. Shari Sperling vertelt in een interview met InStyle dat de trilling van de vibrator kan bijdragen aan lymfedrainage (behandeling met de bedoeling de afvoer van overtollig lymfevocht te bevorderen). Hierdoor worden slechte afvalstoffen uit je gezicht afgevoerd. Dit kan weer helpen bij het verminderen van wallen. Als tweede kunnen de trillingen van je vibrator stressverlagend werken. Met de nadruk op ‘kunnen’, want we het is niet gegarandeerd. Net is net wat je zelf prettig vindt.

Gebruik

Als je de techniek van Dakota Johnson graag wil uitproberen moet je voorzichtig zijn en niet te veel druk uitoefenen want dat kan weer tot ‘blessures’ leiden. Begin sowieso met een klein apparaatje! Volgens Dakota Johnson is een vibrator net zo fijn voor je gezicht als voor anderen plekken. Goed smoesje om nu nog een nieuwe vibrator in huis te halen.. 😉

TikTokkers gebruiken massaal tape tegen voorhoofdrimpels: hoe werkt dit?