Audrey Garot
Audrey Garot Films & Series 16 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft een nieuwe nummer 1: Wednesday van de troon gestoten door deze serie

De serie Wednesday met Jenna Ortega in de hoofdrol is al wekenlang een enorme hit op Netflix. Al zes weken lang (!) heeft de serie op nummer één gestaan in het rijtje met best bekeken Netflix-series van het moment. Helaas is daar nu toch echt een einde aan gekomen, doordat een andere serie deze hit nu heeft ingehaald.

Een andere serie heeft Wednesday van de kroon gestoten.

De hitserie Wednesday staat niet meer op nummer 1 in Netflix door déze serie

Hoewel de serie Wednesday echt een hit was, is het nu zo’n beetje tijd om verder te gaan. Gelukkig komt er wel een tweede seizoen aan (thank god), maar de meeste mensen hebben het eerste seizoen inmiddels al wel gezien. En dat is dan ook wel te merken aan de kijkcijfers. Want hoewel Wednesday eerst op nummer één stond op Netflix, staat daar nu een andere hitserie, namelijk Ginny & Georgia! Anderhalve week geleden kwam het tweede seizoen uit en dat heeft voor een hoop kijkers gezorgd. Zoveel zelfs dat de serie Wednesday dus niet meer op nummer één staat.

Alleen nu hebben wij natuurlijk wel één belangrijke vraag: waar komen die cijfers vandaan? We’re gonna tell you. Deze cijfers zijn gebaseerd op bekeken uren, van de kijkers thuis dus. Wel wordt elk seizoen apart geteld. Het gaat hierbij dus ook alleen om het tweede seizoen van Ginny & Georgia. In de eerste week van januari hebben er dus meer mensen gekeken naar het nieuwe seizoen van Ginny & Georgia, dan naar de serie Wednesday. Aha!

Nummer drie

Je zou denken dat de serie Wednesday nu op nummer twee staat in de lijst, maar niets is minder waar. Ook de nieuwe serie Kaleidoscope, die je in elke gewenste volgorde kan kijken, heeft de hitserie verslagen. Deze serie staat nu op nummer twee in de lijst en dit maakt dus dat Wednesday op de derde plek is beland.

De romantische film Your Place or Mine net op tijd voor Valentijnsdag – op deze datum verschijnt ‘ie op Netflix