Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 16 jan 2022
Leestijd: 6 minuten

Emma’s Molumn #3: Is Sahil de meest fanatieke lasergamer ooit?!

Wekelijks bespreekt Beautify’s Emma in haar ‘molumn’ de afgelopen aflevering. Want ja, het is weer tijd voor één van de beste, spannendste en meest ingewikkelde spelprogramma’s op de Nederlandse televisie: Wie is de Mol? We gaan het hebben over de slinkse molacties van bijvoorbeeld Sahil én we gaan het hebben over de gekste theorieën en aanwijzingen, want social media staat er vol mee. Vandaag aflevering 3: ‘Nietszeggend’.

Spoileralert!

Wie is de Mol? Aflevering 3

We zijn alweer aangekomen bij de derde aflevering van dit seizoen #WIDM en dat betekent dat het spel volop aan de gang is. Er wordt gemold, geld gewonnen én geld verloren. Dat is deze aflevering niet anders maar het is nog ZO ontzettend moeilijk om te zien op wie je moet letten. Tijdens de spellen uit deze aflevering wordt er op verschillende manieren gesaboteerd en ik bespreek ‘t allemaal hier.

Geld in de pot: €4050,-
Kandidaten over: 8
Penningmeester: Hila

Net of net niet

De eerste opdracht doet mij denken aan Expeditie Robinson: de kandidaten moeten door middel van een soort katapult ballen het water in schieten – in de juiste ‘groene’ vakken zodat ze geld kunnen verdienen. 250 euro per bal. Maar.. natuurlijk is er ook een rood vak en als de bal daar in terecht komt dan gaat er 250 euro uit de pot. Ik weet niet eens wat ik moet zeggen over deze proef.. ik had het idee dat er meerdere mensen waren die eigenlijk helemaal niet zoveel zin hadden om hun best te doen. Laetitia bijvoorbeeld, die op haar dooie gemakje probeerde de ballen het water in te schieten. Zonder succes overigens.

Emma’s Molumn #2: Arno zit met zijn handen in het haar (of honing?!) en Kim-Lian is een kwibus

De enige die de bal wél raak schoot, was Everon. Met behulp van Kim-Lian die toch opvallend graag dicht bij ‘Jackson’ staat. Ook vertelt ze dat ze af en toe signalen krijgt uit het universum: zo draaide er muziek van Michael Jackson en zij koppelde dit aan haar Mol Everon Jackson Hooi. Zo zie je maar.. Wie is de Mol zorgt er voor dat je alles gaat verdenken, zelfs de lokale radio. Thomas was eigenlijk gewoon aan het badderen en Arno heeft het nog wel geprobeerd, maar hij schoot uiteindelijk in het rode net. Toch Arno weer he?! Toch moet ik toegeven: ‘t is geen makkelijke opdracht. De Mol zou dan ook – denk ik – graag bij de katapulten staan, zodat je je controle hebt over het schieten. Verdachten in dit spel? Thomas, Laetitia en Arno.

Waar rook is, is vuur

YES! Daar is ‘ie dan.. hét favoriete spel van iedereen: het lasergamen. De kandidaten worden naar een verlaten fabriek gebracht (locatie is weer goed bedacht!) en ze moeten zoals gewoonlijk op zoek naar geld. Elke kandidaat heeft zijn of haar eigen kistje en moet deze openmaken met een vingerafdruk. Ondertussen moeten ze de ‘bad guys’ zien te ontwijken en af te schieten.

Er zijn twee kandidaten opvallend enthousiast: Sahil en Fresia. Je zou dan ook denken dat zij er alles aan doen om het geld te pakken en de tegenstanders af te schieten, maar niets is minder waar. Fresia is al na een paar minuten ‘af’ en gaat zonder geld weer terug. Ook de medekandidaten vinden dit opvallend, want die zagen Fresia al als een soort Lara Croft door het speelveld rennen. Wat is hier gebeurd?! Oop opvallend: Kim-Lian lijkt goed voorbereid en komt opdagen in een soort camouflage-outfit. Ook wil wel heel erg graag van groep ruilen. Heeft zij meer informatie?

Sahil is ONTZETTEND fanatiek. En ja de caps lock is nodig. Hij draait het spelletje bijna om: de tegenstanders moeten rennen voor hem. Is hij nóg fanatieker dan Joshua uit het vorige seizoen?! Oordeel zelf.. maar ik denk van wel. Hij vindt uiteindelijk wél zijn kistje maar het lijkt erop alsof hij geld achterhoudt. de rest komt namelijk allemaal terug met 250 euro en Sahil maar met 100. Toch loodst hij zichzelf en Arno terug naar het beginpunt en heeft hij een paar tegenstanders afgeschoten. Op deze foto is te zien dat er wel meer geld in lag.. Toch lijkt deze actie vrij opzichtig en zou een Mol waarschijnlijk niet zo voor de camera geld wegstoppen. Of toch wel?!

Vakbondje

Tijdens het laatste spel wordt penningmeester Hila apart genomen. Zij krijgt namelijk de optie om een zwarte vrijstelling in het spel te brengen. Rik heeft haar de keuze uit vier enveloppen. Ze enveloppen wegspelen om de kans op de zwarte vrijstelling te vergroten maar dit kost wel 500 euro voor één envelop en 1000 euro extra voor twee enveloppen. Ze hoeft niet lang na te denken (ook wel een goeie mol hoor, die Hila) en haalt zo 1500 euro uit de pot. Of ze de zwarte vrijstelling ook daadwerkelijk heeft? Dat horen we pas later.

De anderen moeten op elkaar vertrouwen: zij mogen namelijk troeven kiezen. Jokers, geld, of vrijstellingen. Kiezen ze voor een troef? Dan mogen ze een zak zand laten vallen op hun keuze. Het spel wordt gespeeld in duo’s en als ze elkaar vertrouwen dan kan het zo zijn dat ze beiden een vrijstelling krijgen. Het begint met Fresia en Laetitia en zij spreken af om allebei voor een vrijstelling te gaan. Fresia geeft haar tegenstander nog een knipoog en ik weet niet of dat geholpen heeft, maar uiteindelijk gaan ze inderdaad allebei voor dat waardevolle groene plaatje.

Thomas moet tegen Everon, maar dit duel verloopt iets minder vriendschappelijk. Eenmaal aangekomen bij de drie jokers laat Thomas zonder blikken of blozen zijn zak zand vallen, tot grote frustratie van Everon die met lege handen staat. Welmoed kiest als enige voor ‘t geld en Arno en Sahil vertrouwen elkaar ook en krijgen dus twee vrijstellingen.

Eliminatie

En nu de grote vraag: heeft Hila de zwarte vrijstelling en heeft ze ‘m ingezet?! Zo ja, dan komen alle troeven die de anderen hebben ingezet te vervallen. De antwoorden: ja en ja. Dit betekent dat iedereen de test zonder hulp van jokers of vrijstellingen moet invullen. De troeven zijn nietszeggend.. Maar hé?! Dit is de naam van de aflevering is ‘Nietszeggend’! Wist Hila al dat zij de zwarte vrijstelling in kon zetten en dat de rest niks waard zou zijn?

Arno is opvallend koel tijdens de eliminatie en hij reageert bijna niet als hij hoort dat hij door is. Jullie hebben het misschien wel door, maar ik zit in een soort Arno-tunnel. Waarom komt hij zo verdacht over? Zo berekend? Ook verdacht: Sahil, Thomas, Kim-Lian en Hila. Eén dame heeft minder geluk tijdens de eliminatie en dat is de blonde Welmoed. Zij moet het spel helaas verlaten.

Emma’s Molumn #1: Wie is de Mol? Is weer begonnen en oh my.. wát een begin!