Audrey Garot
Audrey Garot Huidverzorging 8 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Aha! Zo kom je dus van die vervelende mee-eters af

Er is niks zo irritant als mee-eters. Ben je net blij dat er één verdwijnt, komen er weer drie voor in de plaats. Lucky you.. En dat allemaal terwijl je juist had gehoopt dat ze als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen, omdat je een méga belangrijke afspraak hebt. Naast puistjes en pigmentvlekken zijn mee-eters één van de grootste ergernissen. Maar gelukkig hebben wij dé tips voor jou om zo snel mogelijk weer van deze blackheads af te komen.

Beautify to the rescue.

Wat zijn mee-eters en hoe kom je eraan?

Mee-eters zijn een veelvoorkomend probleem dat helaas het hele jaar voorkomt. Dit zijn verstoppingen van de talgklieren, oftewel verstopte poriën. Maar hoe komt dat nou? We’re gonna tell you. In de winter is de kans groter dat je huid haar natuurlijke lipiden verliest en daardoor kan je huid droog en geïrriteerd worden. Hierdoor produceert je huid overtollig talg, wat ook puistjes kan veroorzaken. Tijdens de zomermaanden werkt het juist andersom, want dan heeft je huid de neiging om vetter te worden en dat leidt weer tot verstopte haarzakjes, met als gevolg die vervelende mee-eters.

De meeste mee-eters komen voor op onze neus. Dit komt doordat deze plek hier het meest vatbaar voor is, omdat hij veel haarzakjes heeft en meer olie produceert dan andere delen van je gezicht.

Dit is hoe je er vanaf komt

Om van je mee-eters af te komen, is het belangrijk om het onderliggende probleem aan te pakken. Dat is de overtollige olie die wordt geproduceerd. Toch is het wel goed om te weten dat deze blackheads zich altijd vanzelf elke 20 tot 40 dagen hervormen. Helaas zal dus geen enkele behandeling ze voor altijd kunnen laten verdwijnen.

Maar wat kan je dan wel doen? Wij leggen het je uit.

1. De eerste stap tegen mee-eters is om exfoliëren een onderdeel te maken van je skincare-routine. Door het exfoliëren van je huid verwijder je de bovenste laag dode huidcellen. Zo voorkom je dat het vuil verstopt raakt in je poriën. Doe dit in het begin twee keer per week en bouw het dan rustig op.

2. Probeer geen scrubs te gebruiken, deze kunnen je huis alleen maar verergeren. Wat je wel kan doen, is chemicaliën gebruiken die de bovenste laag dode huidcellen oplossen. Je kan hiervoor het beste AHA-zuren (zoals glycolzuur en melkzuur) gebruiken, dit helpt namelijk goed tegen mee-eters. Ook heb je nog BHA-zuren (zoals salicylzuur) die helpen om de porie van binnenuit vrij te maken.

3. Als laatste kan het ook helpen om één keer per week een gezichtsmasker te gebruiken. Zoek een gezichtsmasker waar ingrediënten inzitten zoals zinkoxide, zwavel en houtskool. Ook retinol helpt om de celvernieuwing te versnellen en is dus ook belangrijk om te gebruiken tegen het ontstoppen van je poriën.

Dit is waarom je vandaag nog lactic acid aan je skincare routine wilt toevoegen