Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 18 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Zo krijg je je oogwit nóg witter (een heldere, frisse blik gegarandeerd)

Het liefst heb je het witte gedeelte van je oog zo wit mogelijk, want dat geeft je een heldere en frisse blik. Dan kun je je hart ophalen, want wij delen in dit artikel hoe je je oogwit nóg witter kan maken dat het al was:

Gebruik oogdruppels

Droge ogen kunnen ervoor zorgen dat je ogen er dof en grauw uitzien. Gebruik daarom oogdruppels om je ogen mooi verzorgd en gehydrateerd te houden. Doordat er continu genoeg vocht op je ogen zit, zal je oogwit er helderder en witter uitzien.

Verhelder het gedeelte onder je ogen

Donkere kringen onder je ogen kunnen voor een doffe blik zorgen. Gebruik daarom een verhelderend product onder je ogen om die donkere kringen weg te werken, want je zult zien dat je oogwit dan ook gelijk witter lijkt. Je kunt hierbij kiezen voor een serum, oogcrème of zelfs een vloeibare highlighter.

Gebruik gekleurd oogpotlood

In plaats van altijd te kiezen voor een zwart of wit oogpotlood, kun je gebruik maken van gekleurd oogpotlood. Gebruik in plaats van zwart eens donkerblauw. Dit laat je oogwit extra sterk uitkomen. In plaats van wit oogpotlood aan de binnenkant van je oog te gebruiken, kun je kiezen voor een nude oogpotlood. Wit is vaak te hard en opvallend, waar nude heel zacht en natuurlijk staat, maar wel voor een frisse blik zorgt.

Een wimperkruller doet wonderen

Onderschat je wimperkruller niet, want naast dat je er een (bier)flesje mee kunt openen is het ook een hulpmiddel bij het verhelderen van je ogen. Door een wimperkruller te gebruiken, worden je wimpers namelijk mooi gekruld (dit wist je waarschijnlijk al) en is er amper sprake van schaduwen. Hierdoor lijkt je oogwit direct witter.

Eet je ogen witter

Je kunt verkleuring van je ogen tegengaan door oranje en geel voedsel te eten. Denk aan wortels, paprika’s, abrikozen, mango’s, sinaasappels enzovoort. Dat oude gezegde dat wortels goed zijn voor je ogen, blijkt dan tóch waar te zijn.