Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 28 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Zwemmen in Amsterdam: dit zijn de beste plekken om buiten een duik te nemen

Met tropisch weer lijkt het in de stad altijd bijzonder rustig. Geen wonder, want iedereen verplaatst zich massaal naar het water. Een frisse duik of even pootje baden, een ding is zeker: we gaan in ieder geval op zoek naar verkoeling. Niets is fijner dan je handdoekje neerleggen in de schaduw van een boom en een duik nemen in natuurwater. Wij hebben de 9 beste zwemspots in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

Marineterrein

We trappen gelijk goed af, want hoe mooi is deze spot naast het VOC-schip? Door de aanleg van de steistgers is de binnenhaven van het Marineterrein afgeschermd voor zwemmers en hoef je niet op te passen voor bootjes. Het is dan misschien geen officiële zwemplek, maar menig Amsterdammer verzamelt zich hier met mooi weer om te chillen aan het water. Pluspunt: de kwaliteit van het water wordt ook goed in de gaten gehouden.

@welikeamsterdam

📍Marineterrein, it’s my fav😍. It’s so pretty with the VOC ship. It’s one of the best places to swim because you can swim safely without paying attention to sailing boats. Everyone brings it’s booze and has fun🥂🫶🏼 #amsterdamguide #amsterdamtips #amsterdamlocal #thingstodoamsterdam

♬ original sound – 🩻🧿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿

 

Park Somerlust

In de bocht van de Amstel, bij het Amstelkwartier, vind je Park Somerlust. Dit is een officiële zwemplek in Amsterdam waar je via een trap het water in kunt lopen. Deze zwemspot ligt binnen de ring en er zijn genoeg leuke horeca zaakjes in de buurt.

Via Parool @EPA

Het Amsterdamse bos

In het Amsterdamse bos zijn er meerdere plekjes waar je wat verkoeling kunt zoeken. De bekendste plek is de kanovijver, het zal vast geen verrassing zijn maar naast zwemmen, kun je hier dus ook kano’s en waterfietsen huren.

zwemmen amsterdam
Bron foto: Amsterdo.com

De Bogortuin

Niet in de natuur, maar midden tussen de huizen zwemmen? Aan het water van de IJhaven op het Java-eiland kan dat. Bij de IJhaven zijn genoeg grasveldjes aan het water te vinden, waarbij je via een van de steigers makkelijk een plons kan nemen. De Bogortuin wordt ook wel de city beach van Amsterdam genoemd. Aanrader!

Amstel, Weesperzijde

De Amstel slingert door de stad en ziet er met warme temperaturen dan ook heel verleidelijk uit om een duik in te nemen. Op warme dagen verandert de lange strook bij het terras van Café Hesp ook wel in een boulevard, de Costa del Weesper. Een strand met tegels, zou je het ook wel kunnen noemen. Iedereen legt zijn handdoekje namelijk gewoon uit, maar dan aan de stenen naast de Amstel in plaats van op het zand.

@cocobannenberg14

Zinnnn🫶 #zinindezomer #zinindezomerman #zomer #amsterdam #zomerinamsterdam #weesperzijde

♬ ZIN IN DE ZOMER MAN KRAANTJE PAPPIE X ROLF SANCHEZ – BIZZEY BROOKS

Sloterplas strand

Sloterplas is een stuk populairder geworden sinds de aanleg van het Sloterstrand. Het is de ideale spot om lekker te zonnen in Amsterdam. Ook kun je hier heerlijk kanoën of suppen! Extra pluspunt: bij Sloterplas mag je zelf een BBQ aansteken!

strand stadstrand amsterdam sloterplas
Bron foto: yourlittleblackbook

Café de Ceuvel

Eén van onze favoriete spots als het op zwemmen aankomt is bij Café de Ceuvel in Amsterdam-Noord. Als je geluk hebt scoor je een plekje in een van de hangmaten, maar bijkomen op het terras of aan een van de steigers is ook geen straf.

zwemmen amsterdam natuurwater
Bron foto: Café de Ceuvel

Het Erasmuspark

In Amsterdam-West vind je het Erasmuspark. Al is dit niet het grootste stadspark van Amsterdam, ligt er wel een steiger zodat je er een duik kan nemen in de Admiralengracht.

@kassiebarkerj

No pool no problemo in Amsterdam! Go swimming in Erasmus Park 🏊🏼‍♀️ #amsterdamlocal #amsterdam #amsterdamguide #voorjou

♬ Ylang Ylang – FKJ & ((( O )))

‘T Twiske

Wie het festival Welcome To The Future weleens heeft bezocht is hier al eens eerder geweest. Deze plek ligt dan wel net buiten de ring, maar met ongeveer een half uurtje fietsen vanaf Centraal Station zit je midden in de natuur met verschillende strandjes.

Bron foto: Twiske waterland

Pas op voor blauwalg

Wij hebben de meeste gezellige en veilige zwemplekken in natuurwater in Amsterdam voor je op een rijtje gezet. Maar natuurlijk zijn er nog andere kleine steigertjes waarbij je zo het water in kunt springen. Let hierbij wel altijd goed op voor bootjes, check vooraf hoe diep het is en kijk uit voor blauwalg. Neem daarom voordat je gaat zwemmen even een kijkje op Zwemwater.nl.

Badpakken zijn helemaal hot! Dit zijn de 10 meest sexy exemplaren