Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 30 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

8 romantische films die we dit jaar kunnen verwachten

Het nieuwe jaar is net van start gegaan en dat betekent dat we het hele jaar nieuwe films kunnen verwachten. Er komen actiefilms, horrorfilms, komedies en nog veel meer. Ben je fan van romantische films? Dat komt goed uit! Er staan namelijk een aantal toppers op de planning.

Romantiek is een groot genre in de filmbusiness. Deze 8 romantische films kan jij de komende maanden gaan bekijken:

1. Cyrano

Releasedatum: 10 maart

Als je van musicals houdt dan is Cyrano een goede film. Cyrano is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk over Cyrano de Bergerac uit de 19e eeuw. Het gaat over een man die ervan overtuigd is dat hij nooit bij de vrouw kan zijn van wie hij houdt. Daarom helpt hij een andere man om haar voor hem te winnen met behulp van Cyrano’s woorden.

2. Marry Me

Releasedatum: 10 februari

Jennifer Lopez gaat weer terug naar haar acteerwerk in de nieuwe film Marry Me. De popster speelt een popster, die hoort dat haar vriend een affaire heeft en trouwt met een willekeurige man tijdens haar concert.

3. I Want You Back

Releasedatum: 11 februari

Jenny Slate en Charlie Day spelen in deze romcom twee mensen die een band vormen nadat ze beiden zijn gedumpt. Wanneer ze erachter komen dat hun exen allebei een nieuwe relatie hebben, bundelen ze hun krachten om ze uit elkaar te krijgen.

4. Downton Abbey: A New Era

Releasedatum: 28 april

We zijn terug in Downton! In de tweede film ligt de focus op de relatie tussen Tom Branson en Lucy Smith. Een bruiloft kan dan ook niet ontbreken.

5. Shotgun Wedding

water in foundation hack
Leon Bennett/WireImage via Getty Images Leon Bennett/WireImage via Getty Images

Releasedatum: 29 juni

Jennifer Lopez speelt in twee rom-coms dit jaar! De andere heet Shotgun Wedding. Eigenlijk is het ook een soort actiefilm. Een koppel gaat trouwen maar krijgen al snel ‘cold feet’ en worden tijdens het huwelijksfeest gegijzeld.

6. Thor: Love and Thunder

Alberto E. Rodriguez via Getty Images for Disney

Releasedatum: 6 juli

Er komen dit jaar meerdere Marvel-films uit, onder andere een nieuwe Thor-film. Deze film is romantischer dan de meeste Marvel-films. Natalie Portman keert terug voor haar rol als Jane Foster, de geliefde van Thor, en wordt deze keer zelf een superheld: The Mighty Thor.

7. Ticket to Paradise

Toni Anne Barson via Getty Images

Releasedatum: oktober

Deze film bevat echt A-listers. Julia Roberts en George Clooney spelen een gescheiden koppel, die proberen hun dochter tegen te houden om te snel te trouwen met een man die ze net heeft ontmoet op Bali. Ook speelt onze crush, Lucas Bravo, mee in deze film.

Lucas Bravo – oftewel de knappe Gabriel uit Emily In Paris – zal volgend jaar in deze romantische comedy te zien zijn

8. Your Place or Mine

Axelle/Bauer-Griffin via Getty Images

Releasedatum: nog niet bekend

Reese Witherspoon en Ashton Kutcher spelen twee vrienden. De één woont aan de oostkust en de ander aan de westkust. Ze verwisselen een week lang van huis wat leidt tot levensveranderende situaties. Een soort The Holiday?!

Deze films komen uit in 2022 en moet je écht zien