Yasmine Esser
Yasmine Esser Gezondheid 12 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Zwemmen! Dit doet iedere week baantjes trekken voor je lichaam

Mocht je nog een sport zoeken om een fit lichaam mee te krijgen terwijl je tegelijkertijd helemaal niet zo’n zin hebt om fanatiek te doen, dan ben je bij zwemmen misschien wel aan het juiste adres. Tijd om je badpak op te speuren (of een nieuwe aan te schaffen).

Dit doet baantjes trekken voor je lichaam

Zwemmen doe je misschien alleen als je het te warm krijgt tijdens het zonnen op het strand in de zomer en even een verfrissende duik wil nemen. Maar iedere week zwemmen met je bestie is niet alleen gezellig, maar ook nog eens goed voor je. Want dit doet iedere week baantjes trekken voor je lichaam.

Je krijgt er een topconditie van

Je denkt misschien dat je maar een beetje wat doet in het water. Maar van baantjes schoolslag zwemmen krijg je écht wel een goede conditie. Het vraagt namelijk redelijk wat capaciteit van je longen om baantjes te zwemmen.

Het is goed als je blessures hebt

Of als je blessuregevoelig bent. Van hardlopen bijvoorbeeld krijg je vrij snel blessures, maar van zwemmen niet. Het water beschermt je spieren en gewrichten als het ware. Je bent namelijk gewichtsloos. Daarom is het ook een fantastische sport als je al blessures hebt en wel wil blijven sporten.

Je krijgt sterkere spieren

Door iedere week baantjes te trekken krijg je sterkere spieren. Je verbetert de kracht in je armen, buik, rug en benen.

Dit komt omdat je niet alleen de ‘zwemmende beweging’ maakt, maar je lichaam ook haar best doet om niet te zinken in het zwembad.

Kortom, zwemmen maakt je fit. Je krijgt er een goede conditie van (wat misschien weer van pas komt met hardlopen of de hele avond dansen in de kroeg). Én, als klap op de vuurpijl, krijg je van zwemmen ook nog eens een getoned lichaam. En dat allemaal terwijl je gewoon kunt kletsen met je bestie. Win-win-win situatie!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: