Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 3 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Dierenliefhebbers opgelet! Dit zijn de leukste films met honden in de hoofdrol

Gek op honden en films? Komt dat even goed uit! Heel veel films zetten de lieve viervoeters namelijk in de spotlights. Dus tissues in de aanslag, want een aantal van deze films met onze favoriete hondjes in de hoofdrol kunnen namelijk wel voor een traantje zorgen. Want natuurlijk staat de bijzondere band tussen mensen en honden in elke film centraal, geen wonder dat we onze huisdieren ook wel onze furry best friend noemen.

Wij zetten de beste hondenfilms voor je op een rijtje.

Hachi: a dog’s tale

De trouwe viervoeter haalt zijn baasje iedere dag op bij het station. Nadat zijn baasje overlijdt, komt Hachi nog negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. De film is een remake van het Japanse origineel, dat is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Fluke

Als Tom in een auto-ongeluk belandt en dit niet overleeft, laat hij zijn vrouw en zoon achter. Op hetzelfde moment als het ongeluk wordt er in een steegje een puppy geboren. Al snel beseft het diertje dat hij in een vorig leven een mens is geweest. Het hondje wordt opgevangen door Rumbo, een oudere hond die hem uit een asiel bevrijdde. Samen verkennen ze het leven in de stad, maar de flitsen uit ‘Fluke‘ zijn menselijk verleden blijven hem achtervolgen en hij besluit op zoek te gaan naar zijn gezin.

Benji

Carter en Frankie zijn twee schoolkinderen uit New Orleans die bevriend raken met een straathondje. Ze nemen het hondje mee naar huis en noemen hem Benji. Als de twee kinderen worden gekidnapt zal Benji er alles aan doen om zijn baasjes te bevrijden.

Marley en me

Twee pas getrouwde journalisten bouwen samen een leven en gezin op en halen de schattige labrador Marley in huis. Een ding dat zij even vergeten waren: een puppy vraagt veel tijd. Marleys ondeugende puppystreken leiden tot de meest grappige, maar ook emotionele scenario’s. Al snel wordt Marley een waar fenomeen.

A dog’s way home

Hond Bella creëerde een onvoorwaardelijke band met haar baasje Lucas, maar wanneer Lucas op een dag zonder haar de deur uitgaat, wordt ze afgeleid en verdwaalt ze. In haar zoektocht naar haar baasje dwaalt Bella honderden kilometers door de wildernis van Colorado en komt ze voor enkele obstakels te staan. Zal ze haar beste vriend ooit nog terugvinden?

Rescued by Ruby

De film draait om Ruby, een hond die naar het asiel werd gebracht en moest vrezen voor een spuitje vanwege gedragsproblemen als een puppy. Maar liefst vijf families wisten niet hoe ze de onhandelbare hond konden temmen. Gelukkig werd politieagent Daniel O’Neil haar grote redding. In zijn zoektocht naar een politiehond redt hij haar uit het asiel. Samen worden ze een niet te stoppen duo. Ook deze film is weer gebaseerd op een waargebeurd verhaal. 

A dog’s purpose

A dog’s purpose laat de verschillende hondenlevens door de ogen van de bijzondere hond Bailey zien. Met zijn eerste baasje Ethan vormt hij al jaren een onafscheidelijk team. Helaas moeten de twee na jaren vriendschap afscheid nemen van elkaar. Maar niet voor eeuwig, want tientallen jaren later vinden ze elkaar totaal onverwacht terug.

Dus welke film ga jij samen met je viervoeter kijken?

Ook jouw trouwe viervoeter heeft weekend: dit zijn de 6 leukste activiteiten om met je hond te doen