Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Life 10 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Bijna 21? Misschien is één van deze 21 diner thema’s wat voor jou

Het idee van een 21 diner is nog niet heel lang geleden vanuit Amerika naar Nederland over komen waaien. Het concept gaat als volgt: wanneer je 21 wordt, geef je een diner in je ouderlijk huis, je nodigt je allerbeste vrienden en vriendinnen uit en je ouders verzorgen het eten. Vaak kunnen speeches van ouders, vrienden en vriendinnen ook niet ontbreken.

Voor je 21 diner moet je een thema uitkiezen. Om je alvast wat inspiratie te geven, zetten wij er een aantal op een rij.

21 diner

Bij een 21 diner is de bedoeling dat zowel je tafel als de mensen aan je tafel in thema zijn. Welk thema, is helemaal aan jou. Er zijn zoveel opties dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. We hebben wat concrete thema’s op een rij gezet, hopelijk raak je er door geïnspireerd.

Rustic Chic

Rustic Chic gaat over hout, groen, rustig, kaarsjes en pastelkleuren. Je basis is een houten tafel, hierop leg je in het midden van de tafel horizontaal planten neer. Denk aan eucalyptus, ruscus of magnolia bladeren. Je kan hieronder ook nog een tafelloper van jute of grof linnen met een natuurlijke kleur leggen. Zet tussen de bladeren door waxinelichtjes, houten kandelaren of kleine vaasjes met bloemen om het af te maken. Chic goud bestek en houten onderborden passen perfect bij je thema. Ga voor houten stoelen en je thema is helemaal af. Pasteltinten passen mooi bij groen, vraag je gasten om in pastel te komen.

Benni Carol Photography Benni Carol Photography

Industrieel 21 diner thema

Het hebben van een industrieel thema op je 21 diner is een nieuwe trend. Bij dit thema is je basis ook een houten tafel, zet aan de houten tafel metalen stoelen. Om het thema echt industrieel te houden moet je de tafel decoreren met metallic kleuren. Ga voor zwart, koper en goud als kleuren. laat deze terugkomen in borden, bestek, bekers, servetten, kaarsenstandaards en vaasjes. Tip, je kan ook tafelklemmen huren, hier kun je bijvoorbeeld industriële lampen aanhangen. Om de tafel af te maken kan je ook nog wat groene planten als tafelloper gebruiken. Veel dresscode thema’s passen hier goed bij, ga bijvoorbeeld voor zwart met een touch of goldrose, voor helemaal wit of voor pastel groen.

21 diner
Huizedop Huizedop

Great Gatsby

Dit is een chique thema, wat net wat anders is dan normaal. Je gaat je namelijk bij dit thema echt verkleden als hoe de personages er in de Great Gatsby film uitzien. Bij het thema horen ronde tafels, hier kan je niet heel veel mensen aan kwijt. Wel kan je kiezen om meerdere ronde tafels in de ruimte te zetten. Leg zwarte tafelkleden op deze tafels. Kies voor gouden stoelen en versier die met veren en parelkettingen. Een hoge vaas met witte veren zet je in het midden van al je tafels. Gouden onderborden, goud bestek, gouden waxinelichtjes en een tafelloper van gouden pailletten, maken dit thema helemaal af. Gebruik zwarte servetten met gouden servetringen en je tafel is helemaal af.

The Wedding Help

Ibiza dreams

De basis van een Ibiza dreams thema is wit. Gebruik witte tafels of tafels met witte tafelkleden. Denk ook aan witte stoelen. Combineer dit met groen, oranje, rosé goud, pasteltinten of turquoise. Om het echt ‘Ibiza’ te maken kan je lampionnen of dromenvangers ophangen. Versier je stoelen door lintjes of dromenvangers aan de achterkant te hangen. Gebruik ook lintjes om rond de servetten heen te strikken. Als dresscode past roze met wit goed bij dit thema.

Wedding Chicks

Winter wonderland

Als je in de winter jarig bent, is dit thema perfect voor jou. Je kan hier helemaal mee uitpakken. Serveer ijskoude cocktails, zorg voor witte heliumballonnen, nepsneeuw, witte takken in vazen, veel lichtjes, ijsterren en sneeuwvlokken van papier. Leg een wit tafelkleed op de tafel en gebruik witte stoelen. Gebruik simpel bestek en borden. Doorzichtige glazen maken het thema helemaal af. En om het helemaal af te maken, vraag je je gasten in witte kleding met glitters te komen, hoe leuk!

StoneGable

Nog meer inspiratie nodig? Klik hier!

Superlekker én gezond: 5 x koolhydraatarme recepten voor een onvergetelijk diner