Britta van Aggele
Britta van Aggele Entertainment 5 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Gaat deze kale actrice de hoofdrol spelen in de live-action van Rapunzel?

Het internet gaat de laatste tijd helemaal los over Disney. Niet omdat ze zulke geweldige films maken, maar omdat ze volgens fans keer op keer rare keuzes maken als het gaat om de acteurs en actrices die bepaalde personages spelen. En nu lijkt het weer raak te zijn.

Er gaan namelijk geruchten rond dat Disney een kale actrice heeft gecast om de hoofdrol te gaat spelen in de live-action van Rapunzel.

Live-action van Rapunzel

Als je aan Rapunzel in een live-action film denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een meisje in een paarse jurk met super lange (maar dan ook echt super lange) blonde haren. Zo ziet Rapunzel er in de tekenfilm namelijk ook uit. Fout! Nieuwe geruchten vertellen ons dat Disney hier heel anders over denkt. Zij zouden namelijk een kale actrice, Jada Pinkett Smith, hebben gekozen als Rapunzel in de live-action film.

Disney staat de laatste tijd onder druk door de keuzes die ze hebben gemaakt voor hun live-action films. Zo kreeg het bedrijf ontzettend veel kritiek toen ze Halle Bailey, met een getinte huid, hadden gecast als Ariël omdat dit personage oorspronkelijk een blank meisje met rode lokken was. Fans hadden daarnaast ook ontzettend veel kritiek op het casten van Rachel Zegler als Sneeuwwitje, aangezien het erop lijkt dat zij het oorspronkelijke verhaal van het sprookje totaal niet kan waarderen. En hoewel het representeren van verschillende etnische achtergronden op het grote doek super belangrijk en nodig is, hoeven volgens fans niet alle grote verhaallijnen in Disney-films compleet omgegooid te worden.

Disney maakt nieuwe film met meer dan 500 (!) originele figuren om déze reden

Reacties

Zo zou Rapunzel Rapunzel natuurlijk niet zijn zonder lange haren, maar gelukkig kunnen we opgelucht ademhalen. Het gerucht dat Jada Pinkett Smith gecast zou zijn voor de live-action van Rapunzel lijkt niks meer dan een gerucht te zijn. Het is namelijk helemaal niet waar. Zo zie je maar: niet alles wat je op het internet leest moet je zomaar geloven.

@kaaayysss

Why is everyone so GULLIBLE #gullible #rapunzelliveaction #bald

♬ original sound – kayla

Hoe dan ook, veel mensen lijken in ieder geval opgelucht te zijn met dit nieuws. Fans hebben het volgende te zeggen over de geruchten: “Also it was always gonna be a wig no one has that much hair”, “Schools need to go harder on internet safety rules and media literacy omfg” en “No cause even more important than the hair thing, why would they cast a 50 y/o to play a teenager?”

Toch geven sommige mensen wel toe dat ze er niet vanop hadden gekeken als de geruchten wel klopten. Zo schrijven fans: “Nah cause Disney WOULD DO THAT” en “Bro, to be honest, Disney will remake stuff and it will be nothing like it so I don’t even know what to believe.”

Oeps: Disney heeft per ongeluk een pornoacteur gecast in The Little Mermaid