Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Krokodil Emma Heesters wist meteen al wie The Masked Singer zou gaan winnen: ‘Alles klopte!’

Heb jij afgelopen vrijdagavond ook gekeken naar de grote finale van The Masked Singer? Uiteindelijk ging de eerste plek naar Cupido, oftewel: Jamai Loman. De tweede plek ging naar de Krokodil. Niemand minder dan zangeres Emma Heesters bleek uiteindelijk in dit flamboyante pak te zitten. In het programma After The Mask vertelt Emma dat zij aan het begin van de wedstrijd al voelde wie er zou gaan winnen.

En.. klopte het?

Emma Heesters in After The Mask

Emma Heesters was er heilig van overtuigd dat zij de wedstrijd niet zou gaan winnen. Dit had niks te maken met haar (uitstekende) zangkunsten, maar omdat ze vond dat bij Jamai alles klopte. ‘De eerste keer dat ik Jamai in zijn pak zag wist ik gewoon dat hij zou gaan winnen. Alles klopte namelijk, van zijn bewegingen en zijn masker tot aan zijn stem,’ vertelt ze.

Jamai zelf had nooit verwacht dat hij er met de winst vandoor zou gaan. ‘Je bent natuurlijk ook afhankelijk van je kostuum en wat voor karakter je krijgt. Maar het was echt heel leuk. En het was een eer om een duet met Emma te mogen doen, want zij kan niet normaal zingen,’ vertelt hij.

De finale van The Masked Singer was zó dichtbij: van deze twee kandidaten moesten we afscheid nemen

‘Als jij een cupido als eerste voorstelt, dan zie je toch zo’n naakt, dikkig mannetje met roze wangen en een luier aan, dus ik dacht meteen: oh nee,’ laat Jamai weten. Toch bleek de outfit van Cupido een groot succes en iedereen was onder de indruk van zijn optredens.

The Masked Singer finale

Na weken strijden en veel onthullingen later was het vrijdag eindelijk tijd voor de grote ontknoping. Er stonden vier kandidaten in de finale die tegen elkaar gingen strijden voor de winst. De Giraffe, de Haai, de Krokodil en Cupido zongen voor de laatste keer de sterren van de hemel.

Over de Haai en de Krokodil waren de panelleden unaniem, Xander de Buisonjé en Emma Heesters. De Giraffe die als eerst afviel, bleek toch wat lastiger. Niemand wist dat Tygo Gernandt in het pak zat. Buddy en Carlo waren het wel eens over de identiteit van Cupido: Jamai.

Het team van Carlo en Loretta bleek uiteindelijk gewonnen te hebben met één puntje verschil.

Heb jij ook zo genoten van dit seizoen? Dan hoef je niet lang te wachten, want er komt net zoals vorig jaar een oud en nieuw special.

Dít is de winnaar van een bijzonder (en heftig!) seizoen Expeditie Robinson