Renée
Renée Life 4 feb 2019
Leestijd: 3 minuten

Familie Holleeder: wie is precies wie in Judas?

Zit je iedere week klaar om de serie Judas te kijken? Dan wil je vast weten wie-wie precies in de serie is en wat de relatie is tussen deze mensen. Maak je geen zorgen als je de boeken niet hebt gelezen, want Beautify legt het uit wie de belangrijke personen in de familie Holleeder zijn.

Als je de serie kijkt en de Judas boeken niet hebt gelezen is het wel zo handig om te weten wie bij de familie Holleeder en welke personages nog meer belangrijk zijn.

De belangrijke personages van de familie Holleeder in Judas

Hoog tijd om goed kennis te maken met de belangrijke personages in Judas.

Willem Holleeder

Willem Holleeder is de man waar het omdraait. Al jarenlang is hij de bekendste crimineel van Nederland. Waarschijnlijk gaat er wel een belletje rinkelen als je de woorden ‘Heineken ontvoering’ hoort. Daarvoor kregen Willem en de mede-ontvoerders 35 miljoen losgeld. 20 miljoen verdween onder de grond (en werd door de politie teruggevonden), de rest werd verdeeld.

Willems aandeel is nooit gevonden. Naast overvallen en de ontvoering had Willem verschillende handeltjes waar hij geld mee verdiende. In de jaren ’90 is Cor van Hout zijn compagnon.

Op dit moment wordt hij verdacht voor het opdracht geven van de moord op verschillende mannen. Waaronder criminelen Cor van Hout, Sam Klepper, John Mieremet en vastgoedmakelaar Willem Endstra.

Astrid Holleeder

Astrid Holleeder is de zus van Willem. In tegenstelling tot haar broer blijft ze op het rechte pad. Ze studeerde rechten tijdens haar relatie met Jaap. Met hem kreeg ze dochter Miljuschka Witzenhausen.

Omdat Astrid niet meer onder het geweld van haar broer wil leven besloot ze niet alleen om een boek uit te brengen over haar leven en zijn invloed daarop, maar ook om met justitie te gaan praten. Samen met haar zus Sonja hoopt ze dat hij levenslang krijgt. Net zoals Astrid zelf figuurlijk levenslang heeft gekregen.

Sonja Holleeder

Sonja is de andere zus in het gezin. In de jaren ’80 kreeg ze een relatie met Cor. Toen ze zwanger van hem raakte had Cor een relatie met iemand anders. Die relatie werd verbroken, waarna Sonja van Cor echt haar man maakte. Samen kregen ze uiteindelijk twee kinderen: Francis en Richie.

Cor van Hout

Inmiddels is het waarschijnlijk wel duidelijk wie Cor van Hout is en wat zijn relatie is tot de familie Holleeder. Willem was zijn ‘bloedgabber’ en tijdenlang partner in crime. Daarom is het voor de familie moeilijk te verkroppen dat Willem de opdracht zou hebben gegeven om hem te liquideren.

Stientje

Stien is de moeder van het gezin. Samen met de vader, Wim Holleeder, kreeg ze Willem, Gerard, Sonja en Astrid. Ze had allesbehalve een fijne relatie met hem. In de boeken leer je veel over haar, terwijl ze in de serie maar een kleine rol speelt.

‘Vicky’

Vicky is de dochter van Astrid in de serie. In werkelijkheid gaat het om dochter Miljuschka die ze kreeg met Jaap. Jaap ging, maar Miljuschka week nooit van de zijde van haar moeder. Je kent haar onder andere van haar kookprogramma’s op televisie.

Dit is raar: dit detail lijkt helemaal niet te kloppen in de serie Judas