Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Entertainment 18 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Gezellig geklets: onze favoriete Nederlandstalige podcasts om even lekker je hoofd bij leeg te maken

Waar we vroeger zorgvuldig een playlist samenstelde voor dat halfuurtje fietsen, dat uurtje in de trein of lekker tijdens het make-uppen, is de podcast nu ons favoriete tijdverdrijf. Niets zo lekker als luisteren naar slap geklets en in je eentje een beetje meegrinniken. Wij zetten onze favoriete podcasts van eigen bodem op een rijtje.

Luisteren maar!

Onze favoriete Nederlandstalige podcasts om even lekker je hoofd bij leeg te maken

Met deze online vrienden verveel jij je nooit meer.

1. Geuze & Gorgels

Inkoppertje, maar deze twee verdienen zeker een plek in onze favorieten lijst. Het geklets van Kaj en Monica gaat nooit vervelen en wij vinden het heerlijk hoe open de twee zijn. Een blad voor de mond? Dat kennen zij niet!

2. Dunc & Co.

Het tweede en laatste seizoen is helaas al klaar, maar als je deze nog niet geluisterd hebt: ga het zeker doen. TikTok-sensatie Duncan Tromp gaat met zijn gasten in gesprek over alle gemakken en ongemakken van het jonge leven. En de gasten zijn fantastisch, denk aan Robbert Rodenburg, Eloise van Oranje, Nienke Plas en Jessie Maya.

3. Vrouwmibo

Pas gelanceerd en nu al favoriet: de Vrouwmibo podcast van Sophie Milzink, Iris Enthoven en Nina Warink. Deze drie vriendinnen bespreken iedere vrijdag de week met elkaar onder het genot van een drankje. En ja, dat klinkt onwijs gezellig.

4. BROERS

Ja, je zag ‘m al aankomen. Als we het hebben over slap geouwehoer (in positieve zin), dan hebben we het over de BROERS podcast van Rijk en Sam Hofman. Hun feest- en seksleven wordt uitgebreid besproken en dat is onwijs vermakelijk om naar te luisteren.

5. Met de Gurnels

Benieuwd hoe het eraan toegaat in het leven van influencers? In de podcast Met De Gurnels nemen Benthe, Amaka, Elise, Bruna en Michelle je mee in hun bruisende leven, dat soms ook best wat ongemakken kent.