Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 21 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom jij twee keer per week je gezicht moet scrubben

Het scrubben van je gezicht heeft meer voordelen dan je denkt. Zo kan deze actie zorgen voor een stralende huid en verwijdert het diepliggende onzuiverheden. Wie wil dat nou niet? Wat zijn nou alle voordelen voor je huid en welke scrub past het beste bij jouw huidtype?

Wij zoeken het voor je uit.

Wat is een scrub en hoe werkt het?

Een gezichtsscrub is een huidverzorgingsproduct dat de huid helpt bij het verwijderen van dode huidcellen. Op deze manier wordt de kans op verstopte poriën verkleind. In een scrub zitten grove deeltjes die het vuil uit je huidporiën verwijderen. Ook wordt je huid verlost van overtollige dode huidcellen. Daarom voelt je huid na het gebruik van zo’n scrub lekker zacht aan.

Hoe gebruik je een gezichtsscrub?

1. Doe water op je gezicht en pak een kleine hoeveelheid scrub.

2. Smeer dit op je natte gezicht.

3. Wrijf de scrub rustig over heel je gezicht. Als je te veel druk zet kan het pijn doen aan je gezicht, dat wil je natuurlijk vermijden. Ook bestaat de kans dat je de huid beschadigd als je te hard drukt.

4. Wrijf de scrub de richting op van je haarlijn en vergeet niet om de de bovenkant en zijkant van je neus, wangen en bovenlip in te smeren.

5. Wrijf zo’n 10 tot 15 seconden en daarna nog 10 seconden op je kin en nek.

6. Spoel je gezicht met lauw of koud water af en dep je gezicht met een zachte handdoek droog.

7. Smeer daarna een verzorgende crème op.

Wat zijn de voordelen van een gezichtsscrub?

Het scrubben van je huid zorgt dus voor een stralende huid en het verwijdert onderliggende onzuiverheden. Ook heeft het nog meer voordelen:

Helpt een droge huid

We hebben allemaal wel eens last van een droge huid, scrubben kan hier een oplossing voor zijn. Wel geldt hier de regel, scrub niet te vaak (1 à 2 keer per week) anders wordt je huid juist droger. De scrub zorgt ervoor dat de bovenste huidcellen worden verwijderd en zo ook de schilfers die door je droge huid ontstaan.

Vermindert de zichtbaarheid van littekens

Wanneer je scrubt komt er een nieuwe onbeschadigde huid naar boven. In deze nieuwe huid zijn littekens en donkere plekken lichter, waardoor ze minder opvallen.

Tegen acné

Ingegroeide haren kunnen acné veroorzaken. Gebruik en scrub met een ontsmettend middel (antiseptisch) dat bacteriën behandelt. Op deze manier voorkom je ingegroeide haartjes en dus acné.

Vatbaarder voor beschadiging

Je huid krijgt dagelijks te maken met vervuiling en onjuiste huidverzorging. Dit zorgt voor een ruwe en doffe huid. Door het scrubben ontstaat er dus een nieuwe laag huid, wat de textuur van je huid verbetert. Dit zorgt voor meer bescherming van de huid.

Opname huidverzorging

Als laatste voordeel zorgt het gebruik van een scrub dat je huid andere producten beter opneemt. De lagen dode huidcellen die je huid heeft als je niet scrub, zorgen er namelijk voor dat producten niet makkelijk je huid intrekken.

Welke scrub past bij jouw huidtype?

1. Vette huid

Mensen met een vette huid hebben last van acné, omdat talgolie de poriën verstopt. Heb je een vette huid? Gebruik dan een scrub met salicylzuur of een fruitzuur erin.

2. Droge huid

Heb jij een droge huid? Gebruik dan een scrub met glycolzuur erin. Deze stof verwijdert dode huidcellen en een schilferige huid.

3. Gevoelige huid

Wanneer je een gevoelige huid hebt, moet je een scrub gebruiken met suiker of een antibacteriële en ontstekingsremmende scrub.

4. Gecombineerde huid

Heb je een combinatie tussen een vette en droge huid? Dan moet je een scrub hebben die goed is voor een gecombineerde huid. Vaak staat er op de verpakking van een huidverzorgingsproduct voor welk huidtype het is.

Zelf een gezichtsscrub maken? Dit is alles wat je erover wil weten