Metro
Metro Entertainment 1 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Lil Kleine laat van zich horen en Twitter barst los: ‘Wat een gelul’

il Kleine heeft sinds tijden weer iets van zich laten horen. En niet zomaar iets, het is een heuse excuusvideo op Instagram. Daarin zegt hij dat hij verkeerd heeft gehandeld en dat hij heel veel mensen pijn heeft gedaan. Maar de video heeft vooralsnog waarschijnlijk niet het effect dat de 27-jarige rapper, met de bijnaam pauperkabouter, voor ogen had.

Op social media gaan mensen namelijk helemaal los.

Lil Kleine zegt sorry

Lil Kleine, aka Jorik Scholten, vertelt in de video dat hij in Thailand is. Daar zoekt hij „professionele hulp”. Waarom dat niet gewoon in Nederland kan, blijkt niet uit zijn tekst. „Ik weet dat het een lange weg gaat worden, maar ik ga er met volle moed tegen aan.” Wat voor hulp het is, zegt Lil Kleine niet. Ook specificeert hij niet waar hij precies spijt van heeft en wie hij gekwetst heeft. Heeft hij spijt van het mishandelen van zijn vriendin, of spijt dat het uitkwam? Op sociale media denken mensen dat het vooral om dat tweede gaat.

De rapper sluit af met de mededeling dat hij zich realiseert dat hij „niet het voorbeeld is geweest dat ik wel wil zijn voor mijn kind, als vader, voor de jeugd en alle mensen die naar mijn muziek luisteren in Nederland”. De raadkamer van de rechtbank in Amsterdam besliste twee weken geleden dat zijn voorarrest onder voorwaarden wordt geschorst en dat hij dus de zaak in vrijheid mag afwachten.

Mishandeling

De ophef begon allemaal vorige maand. Toen werd Lil Kleine opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn vriendin, Jaimie Vaes. Er kwamen namelijk beelden naar buiten waarop te zien was dat hij haar hoofd tussen de autodeur duwt en die een paar keer dichtgooit. Sinds 15 maart is hij op vrije voeten. Metro schreef toen dat hij lachend de gevangenis verliet. „Ik zie dat ik mijzelf niet ben geweest, dat ik verkeerd heb gehandeld en dat ik veel mensen heb pijn gedaan en gekwetst. En dat had nooit mogen gebeuren”, zegt hij nu. Eerder zou Scholten zijn vriendin Jaimie ook al hebben mishandeld op Ibiza. En in februari werd hij veroordeeld voor een andere mishandelingszaak in het uitgaansleven.

Management reageert niet op mea culpa-video

NAMAN, het managementbureau dat Lil Kleine vertegenwoordigt, geeft geen nadere toelichting op de video die de rapper gisteren op Instagram heeft geplaatst. NAMAN vertegenwoordigt Lil Kleine nog wel. Eerder stelde het bureau de samenwerking te heroverwegen.

Het management wil ook geen toelichting geven op de vraag wat de „professionele hulp” is die Jorik Scholten, zoals zijn echte naam luidt, in Thailand zoekt. Het is ook onduidelijk of zijn vriendin Jaimie Vaes bij hem is en hoe lang Lil Kleine in Thailand zou willen blijven.

Op social media blijven de reacties nog wel even doorgaan. Een kleine selectie:

Wat vind jij van deze video?

Lil Kleine komt met nieuw album ‘Ibiza Stories’ en hij doet opmerkelijke uitspraak over Jaimie Vaes

Dit artikel verscheen eerder bij onze collega’s van METRO