Audrey Garot
Audrey Garot Reality 4 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Bachelor-winnares Merel Beks vertelt nog één keer haar verhaal, met juicy details over het programma

Merel Beks is bekend geworden door haar deelname aan het programma De Bachelor, waarbij ze het hart van Thomas van der Vlugt wilde veroveren. En dat was haar gelukt. Ze kreeg de laatste roos en de twee hebben nog een tijdje gedate in Nederland. Totdat het mis ging en er bekend werd gemaakt dat Thomas het ook nog leuk had met andere dames.. Nu precies een jaar later, wilt Merel het Bachelor-hoofdstuk voor eens en altijd afsluiten.

Het is een heftig jaar voor haar geweest.

Merel over het programma De Bachelor

In de podcast ‘EN DAN?’ van Daelorian van der Kolk vertelt Merel nog één keer haar verhaal over haar ervaring bij De Bachelor. Waar ze zich eigenlijk als grap had opgegeven voor het programma, liep het toch heel anders af. Ze ging uiteindelijk naar huis met de allerlaatste roos. En hoewel dat heel leuk was, heeft de realityster de periode na het programma als ‘pittig’ ervaren. “De commentaren van mensen die zeggen wie er beter bij hem past, dat vond ik best wel pittig. Omdat je dan echt het gevoel krijgt dat het een strijd is (…) Ondertussen zie je hem ook met andere vrouwen daten en dat is best wel heftig voor je mentale gesteldheid.”

Tijdens de laatste date zag Merel ook foto’s van Thomas en Maureen op zijn telefoon, in bed. “Niet naakt of zo, gewoon gezellig op een normale manier. Maar ik sta daar echt van.. Ik wist het gewoon niet meer op dat moment.”

Toch niet meant to be

Uiteindelijk koos De Bachelor, zoals we allemaal weten, voor Merel. Eind goed al goed, leek het. Zes maanden na het programma kwam Thomas met een bijzondere bekentenis. “Hij zei opeens: ‘Ik kan niet meer’. Voor mij kwam het volledig uit het niets. Natuurlijk heb je ups en downs, want ik werd ook onzeker van mensen die tegen mij zeiden dat hij vreemdging”, vertelt Merel. Hierna besloten de twee om een ‘pauze’ te nemen, die Thomas iets te letterlijk heeft genomen. Hij had het namelijk ook erg leuk met andere dames. Merel had hem hiermee geconfronteerd, maar hij gaf niet toe. Een dag later kwam er een filmpje naar buiten waarin hij zoenend te zien was met een andere dame. “Ik kon niets meer. Ik was zó boos en verdrietig, ik had mezelf gewoon niet meer in de hand (…) Ik had hem zolang verdedigd van: we zijn happy en samen en ik was zelf ook zo verliefd. Dat het dan op zo’n manier eindigt…” So sad!

Het hoofdstuk afsluiten

Sindsdien hebben de twee geen contact meer. Ook wil Merel het Bachelor-avontuur nu voor altijd afsluiten, dit vertelt ze op Instagram. “Het is een boek dat nu dicht is en afgesloten is. En dat exact een jaar na mijn avontuur begon. Deze ervaring heeft me veel geleerd, je kan ‘liefde’ vinden in een programma. Maar deze liefde was niet ‘meant to be’ om stand te houden onder alle druk, want zoals ik vertel heb ik die druk echt wel ervaren.”

LIEF! Joan Pronk en Niek Marijnissen verwelkomen nieuw gezinslid