Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Gezondheid 8 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgens TikTokkers val je binnen twee minuten in slaap door op je pols te wrijven

Van sla thee tot een oormassage, we hebben al heel wat slaaphacks op TikTok voorbij zien komen. De nieuwste hack heeft alles te maken met je pols. TikTokkers beweren dat je door deze tip binnen twee minuten in slaap valt.. Wij leggen je uit hoe deze hack werkt.

Slaap lekker alvast!

Even wrijven over die pols

TikTokker @yongeryoudoc deelde een video op TikTok waarin hij laat zien hoe je binnen een mum van tijd weg kan dommelen. Het is de bedoeling dat je ongeveer twee tot drie minuten op een bepaalde plek op de pols wrijft. Bekijk hier hoe de hack werkt:

@youngeryoudoc #bodyhacks #healthhacks #hacks #cantsleep #sleep #stretching #stress #anxiety #vagusnerve #fyp #health#themoreyouknow ♬ original sound – YoungerYouDoc

Deze hack klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Deze techniek lijkt op een Chinese geneeswijze die wordt gebruikt als iemand last heeft van slaaploosheid. Deze methode heet acupressuur. Dit is gebaseerd op het idee dat een blokkade of verstoring in de stroom van de levensenergie van je lichaam het gezondheidsproblemen kan veroorzaken, zoals slapeloosheid. Deze methode lijkt op acupunctuur, maar acupressuur wordt gedaan zonder naalden en door te masseren op een drukpunt.

Hoe werkt deze hack?

Het is niet bewezen dat deze tip écht bij iedereen werkt, maar het is ook niet schadelijk om ‘m gewoon te proberen. Je kan acupressuur professioneel laten doen of zelf proberen. Om de juiste plek te vinden, voel je een kleine holte in de plooi van je pols, onder je pink. Druk daar zachtjes in een op en neergaande beweging of een cirkelvormige beweging gedurende twee tot drie minuten. Doe dit bij beiden polsen.

Ook zijn er een aantal andere acupressuurpunten op je lichaam die ook nuttig kunnen zijn voor een goede nachtrust, denk aan boven op je voet, het midden van je onderarm en onder je voet.

Als je al een tijd last hebt van slapeloosheid en niks helpt.. raden we je natuurlijk aan advies te vragen bij je huisarts.

Moeite met in slaap vallen? Maak déze fouten dan niet meer