Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 3 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Pretty Little Liars krijgt een reboot en dit is alles wat we erover weten

We hebben goed nieuws voor alle fans van Pretty Little Liars.. Er komt namelijk een reboot van de populaire serie aan! Vier jaar na de laatste aflevering later keert de serie terug.

Wij vertellen je alles wat we tot nu toe weten over de reboot.

Pretty Little Liars: Original Sin

Volgens Riverdale-showrunner Roberto Aguirre-Sacasa heet de reboot Pretty Little Liars: Original Sin.

In september bevestigde hij het nieuws al via Instagram. Hij schreef bij zijn post: ‘Binnenkort beschikbaar bij @hbomax. Geheimen om voor te sterven. Zonden om voor te doden. Een nieuwe generatie kleine leugenaars. Zeer vereerd en opgewonden om hieraan te werken, vooral met #CAOS superschrijver en #PLL savant @lindsaycbring.’

Waar gaat de reboot over?

Het origineel was gebaseerd op de romans van Sara Shepard, die het leven van vijf tieners volgt: Spencer, Allison, Aria, Hanna en Emily. Het verhaal gaat vooral over hoe de vriendschap uiteenvalt nadat Alison vermist raakt.

Naar verwachting gaat de reboot veel duistere wendingen hebben en het speelt het verhaal zich 20 jaar na de verdwijning van Alison af. In een verklaring vertelde Sarah Aubrey, hoofd content bij HBO Max: ‘Roberto (schrijver) en Lindsay (producent) breiden het Pretty Little Liars-universum uit met meer mysterie, moord en schandaal. We kunnen niet wachten.’

De schrijvers van de show Roberto Aguirre-Sacasa en Calhoon Bring vertelden in een verklaring: “We neigen naar meer spanning en horror in deze reboot, die hopelijk zal eren wat de fans leuk vonden aan de hitserie, terwijl we er nieuwe, onverwachte elementen in verweven.”

Wie is de cast?

Het is niet bekend of de OG’s: Lucy Hale, Troian Bellisario, Ashley Benson, Shay Mitchell, Sasha Pieterse en Janel Parrish terugkeren voor de reboot. Tot nu toe zijn er vijf castleden bevestigd: Bailee Madison, Chandler Kinney, Maia Reficco, Malia Pyles en Zaria.

Dit zijn de karakters die zij gaan spelen:

Bailee Madison, bekend van haar rol in Good Witch, speelt Imogen, een echte overlevende die het mysterie van het ontdekken van ‘A’ aanjaagt terwijl ze vecht voor haar leven en haar vrienden.

Chandler Kinney speelt Tabby, een aspirant-regisseur en horrorfilmfanaat die een groot geheim verbergt.

Maia Reficco speelt Noa, een strevende, sardonische trackster die hard werkt om haar leven weer op de rails te krijgen na een zomer doorgebracht te hebben in de jeugdgevangenis.

Maia Pyles speelt Minni, de jongste van de crew die het grootste deel van haar tijd in een virtuele wereld doorbrengt.

Als laatste zien we Zaria, zij speelt Faran, een evenwichtige, gedisciplineerde ballerina met ambities om uit Millwood te komen.

Wanneer is de reboot te zien en is er een trailer?

Er is nog geen releasedatum bekend, maar ze zijn 23 augustus 2021 begonnen met filmen. Helaas is er ook geen trailer, maar wel een video bekendmaking gemaakt door HBO Max. En het beloofd spannend te worden.

Wij kunnen niet wachten en gaan zeker kijken! Jij ook?

De 25 beste series op Netflix die je moet kijken