Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 9 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Rianne Meijer deelt een emotioneel stuk uit haar dagboek over de eerste weken van haar zwangerschap

Vorige week deelde Rianne Meijer een heel leuk nieuwtje met ons. Zij en haar hubby Roy zijn in verwachting van een kleintje! In een video op Instagram konden we zien hoe het stel dolgelukkig en stralend het nieuws naar buiten bracht. Na al het mooie nieuws laat Rianne ook haar kwetsbare kant zien en deelt zij hoe onzeker en moeilijk zwangerschap soms is.

Zwangerschap

Nadat de mommy to be het vrolijke nieuws had gedeeld, lijkt haar geluk niet meer op te kunnen. Haar volgende posts gaan dan ook allemaal over de zwangerschap. We krijgen zelfs beelden van de echo te zien. Hoe cute?! Toch kent Rianne helaas ook de minder fijne kant van zwanger zijn. Eerder deelde zij dat ze twee miskramen heeft gehad. Hierdoor kampt zij nog steeds met onzekerheid, maar ook hierover is zij open en eerlijk precies zoals we van haar gewend zijn. Op Instagram kunnen we zien hoe zij een zwangerschapsdagboekje bijhoudt en ook deze kwetsbare en emotionele verhalen deelt zij met haar volgers.

 

Dagboek (vertaald naar het Nederlands)

10-03-2023 – The fuck

”Ik moet schrijven, want ik ben zo bang. Mijn maag begon twee dagen geleden pijn te doen, net als bij de twee miskramen. Ik weet niet wat normaal is voor mij, elke keer als ik naar het toilet ga, controleer ik of er geen bloed is. Elke keer als ik een maagkramp voel, heb ik het gevoel dat dat het einde is. Ik voel elke dertig minuten of mijn tepels nog steeds pijn doen. Het is angstaanjagend. Ik heb het gevoel dat ik Roy in de steek laat. Alsof er iets mis is met mij en er geen troostwoorden zijn, geen grote levensles, niks positiefs. Ik voel deze directe angst en ik kan het niet wegdenken met positieve gedachtes. Het is zo overduidelijk kwetsbaar, er kan zoveel misgaan en ik ben me er zo van bewust. Ik stel me voor dat ik dit over vijf maanden lees, op het strand, met een grote babybuik en mijzelf liefde toestuur. Ik begrijp haar en het komt goed. Maar het is gewoon zo verdomd eng, haha fuck”, aldus Rianne Meijer in haar dagboek.

19-03-2023 – Peaceful

”Negen dagen zijn verstreken en ik ben nog steeds zwanger! ik ben vandaag in week zes en ik voel me meer op mijn gemak, meer op mijn gemak bij wat er ook kan gebeuren. Ik voel me eigenlijk sterk en gezond en ik ben trots op mijn lichaam. Ze zeggen dat je in de eerste drie maanden de reis doormaakt van een kind naar een vrouw. Dat is ook de reden waarom de cravings toeslaan, je begint weer te eten als een kind. Nou, dat is zeker het geval haha. Ik heb wel het gevoel dat ik meer in mijn innerlijke zelf terechtkom. Ik ben beter in staat om patronen los te laten waar ik al heel lang aan vasthoud, er is gemak, rust en vrede. Mijn muur brokkelt langzaam af, de wereld wordt groter en groter en ik word kleiner en kleiner. Het is hier vredig”, deelt Rianne.

Seks op de eerste date – een goed of slecht idee?