Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 21 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Topmodel Romee Strijd afwezig op social media en de reden is shocking

De fans van Romee Strijd zal het vast niet zijn ontgaan dat zij afgelopen weekend niet op Coachella Festival was en al een tijdje nauwelijks actief is op social media. Dat is natuurlijk helemaal niet zo gek, maar gezien het feit dat ze 8 miljoen volgers (en fans heeft) is dat toch een beetje gek. Maar.. haar afwezigheid is niet zonder reden.

“Deze week ben ik op een punt beland dat ik zelfs mijn dagelijkse dingen niet meer kan doen”, deelt Romee ten einde raad op haar Instagram. Whut?

Mysterieuze gezondheidsproblemen

Op Instagram deelt topmodel en influencer Romee Strijd waarom zij al een tijdje afwezig is op social media. “Hi iedereen, even een update. Ik ben dit jaar niet naar Coachella geweest en ben niet actief omdat ik al een tijdje niet fit ben en last heb van gezondheidsproblemen”, schrijft het model. Dit is een flinke teleurstelling voor haar, omdat zij normaal gesproken ieder jaar naar het festival gaat. Romee worstelt al een aantal maanden met hoofdpijn. “Ik dacht eerst dat het kwam door slaapgebrek of een bijholteontsteking”, deelt de moeder van twee.

“Deze week kwam ik op het punt dat ik mijn dagelijkse dingen niet meer kan doen.” Om het een en ander uit te sluiten kreeg het model zowel een CT-scan als een MRI-scan, maar op allebei de beelden viel niets te zien. Volgens de artsen heeft zij daarom last van spanningshoofdpijn of migraine. Heel erg naar dus.

Instagram @Romeestrijd Instagram @Romeestrijd

Stoppen met medicatie

De 27-jarige Romee strijd is ten einde raad, ze geeft aan dat ze sinds twee dagen is gestopt met het nemen van medicatie. Ze wil ervoor zorgen dat de hoofdpijn niet blijft door overmatig gebruik van medicijnen. “Alle tips voor migraine en spanningshoofdpijn zijn meer dan welkom. Ik ben er klaar voor om van alles te proberen”, sluit ze haar bericht af.

Wij hopen dat het snel weer beter gaat met Romee en dat ze haar leventje weer kan gaan oppakken. Zo kan zij hopelijk snel weer leuke dingen doen met haar twee dochtertjes en krijgen wij misschien weer wat meer van haar te horen via Instagram!

Heb jij ook last van spanningshoofdpijn? Dit is het en dit kun je doen

Spanningshoofdpijn is een veelvoorkomende vorm van hoofdpijn die wordt veroorzaakt door gespannen spieren in de nek, schouders, schedel en/of kaak. Het kan ook worden veroorzaakt door stress, vermoeidheid, slechte houding, oogbelasting, uitdroging en andere factoren.

Er is niet één kant-en-klare oplossing, helaas. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt proberen om de pijn te verminderen.

Ontspanningstechnieken
Probeer ontspanningsoefeningen, zoals yoga, meditatie, progressieve spierontspanning of diepe ademhalingsoefeningen, om de spanning in je spieren te verminderen.

Warmte of koude therapie
Gebruik een warme of koude handdoek op je nek, schouders of hoofd om de spanning te verminderen.

Pijnstillers
Over-the-counter pijnstillers, zoals aspirine, ibuprofen of paracetamol, kunnen helpen om de pijn te verlichten. In het geval van Romee skipt ze deze opties juist, maar het zou wel kunnen helpen.

Verandering van levensstijl
Zorg voor voldoende slaap, eet gezond en blijf gehydrateerd.

Massage of fysiotherapie
Een massage of fysiotherapie kan helpen om de spanning in je spieren te verminderen en de bloedstroom te verbeteren.

Ga natuurlijk altijd (zoals Romee) even langs de huisarts of een gespecialiseerde arts als je meer hulp no

Ze geven toe: nuchter optreden is niet weggelegd voor de mannen van Goldband