Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 11 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Vandaag is dé dag: de eerste twee koppels op Temptation Island kiezen voor ‘love’ or ‘leave’

Vandaag is dé dag waar we allemaal naar uit hebben gekeken: het laatste kampvuur op Temptation Island. Er zitten een paar heftige confrontaties tussen dit jaar wat natuurlijk zorgt voor goede reality-tv. Ga er maar goed voor zitten, want het is vandaag de beurt aan Julia en Wouter en ook zien we het weerzien van exen Donna en Nico. Op de andere twee koppels moeten we helaas nog even een weekje wachten.

Wat denk jij?!

Het laatste kampvuur

De aflevering begint met de laatste ochtend op Temptation Island. De dreamdates zijn afgelopen en de kandidaten maken zich klaar voor het laatste kampvuur. Julia en Wouter zenuwachtig maar wel beiden blij om elkaar weer te kunnen zien. Voor Donna en Nico ligt dit iets anders. Donna heeft haar relatie tijdens het programma al snel beëindigd en heeft haar goede klik met Jimi verder onderzocht, met als conclusie dat ze hem wel vaker wil zien als eenmaal thuis zijn. Ook Nico heeft een goede klik met dreamdate Laure en is er van op de hoogte dat het geen gezellige ontmoeting zal zijn met zijn ex Donna.

Julia en Wouter

Terwijl Julia en Wouter onderweg zijn naar het laatste kampvuur, zien we beelden van Niels waarop hij vertelt dat Julia stiekem deed in het busje, omdat ze wist dat daar geen camera’s hingen. Als Wouter eenmaal zit vraagt Victor of hij Niels een vraag wil stellen, en dat wil hij wel. Als Niels gearriveerd is stelt Wouter hem de vraag: ‘Waarmee vind je dat Julia te ver is gegaan?’ Niels speelt naar eigen zeggen open kaart en vertelt: ‘In de villa hadden we een tablet met muziekafspeellijsten. Eén ervan refereerde naar een zin die oud-deelnemer Zach intypte op Spotify om iets duidelijk te maken aan Romee. Weten jullie nog welke zin wij bedoelen?

Uitleg tijdens kampvuur

Wouter stort in, maar dan is het tijd om Julia te ontmoeten en loopt naar haar kampvuur toe. Hij heeft tijdens de ontmoeting een grote bos bloemen mee, iets wat Julia zichtbaar waardeert. Zij weet dan nog niet wat Niels zojuist onthuld heeft..

Wouter vraagt natuurlijk gelijk om uitleg. Volgens Julia is Niels een ‘stokertje’ en vertelt dat ze Niels gefriendzoned heeft. Wouter ziet ook wel in dat het waarschijnlijk met een korreltje zout genomen moet worden en hij laat weten Julia te vertrouwen. Uiteindelijk kiezen beiden voor ‘love’ en ze vertrekken dan ook samen.

Donna en Nico

Dan is het tijd voor de reünie van Donna en Nico. Voordat de twee elkaar ontmoeten krijgen ze allebei beelden de zien van de dreamdate. Nico vindt het moeilijk om te zien hoe Donna verder gaat met Jimi, terwijl Donna vooral geschokt lijkt dat Nico het bed deelt met Laure en niet met Presley. Als de twee naast elkaar zitten geeft Nico al aan dat hij spijt heeft van hoe alles is gelopen. Donna heeft zich voorgenomen om hard te zijn en opent met: ‘spijt komt altijd te laat.’ Nico geeft aan dat hij vindt dat zij wel heel erg vroeg de handdoek in de ring heeft gegooid en dat hij naar eigen zeggen in de eerste beelden nog niks fouts heeft gedaan. Na Donna haar verdediging maakt presentator Viktor nog de opmerking: ‘Maar je hebt haar ook wel bedrogen in België he, Nico.’

OMG! Nico onthult dít grote geheim tijdens het kampvuur op Temptation Island

Donna en Nico verlaten het kampvuur en Temptation Island beide alleen, ookal verwacht Donna wel dat zij haar klik met Jimi verder uit gaat zoeken. Nico geeft aan tijd voor zichzelf nodig te hebben.

Volgende week is het tijd voor Bert en Delphine én Aylin en Efrain. Wij zijn heel erg benieuwd hoe dat zal verlopen. Lees alvast hier hoe Nico en Aylin over Bert denken.