Demi Rutten
Demi Rutten Life 19 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Carole freaking Baskin: er komt een nieuwe Tiger King-documentaire

Heeft ze nu echt haar man vermoord? Dat was dé vraag van 2020 nadat de Netflix documentaire Tiger King een regelrechte hit werd. We konden niet om de Joe Exotic en Carole Baskin memes en Tiktoks heen. We loved it. En we hebben goed nieuws, er komt een nieuwe documentaire over Joe Exotic. We vertellen je er alles over.

I saw a tiger, and the tiger saw a man.

Er komt een nieuwe Tiger King- documentaire

Tiger King was de hype van 2020 en zal ons voor altijd herinneren aan de eerste lockdown. Die documentaire was zo chaotisch, dat we nog steeds eigenlijk niet beseffen wat er allemaal gebeurd is.

Wel weten we dat het niet zo goed is afgelopen voor Joe Exotic, die op het moment in de gevangenis zit. Tiger King was alleen niet de eerste documentaire over Joe Exotic.

De Britse documentairemaker Louis Theroux heeft 10 jaar geleden al een docu over hem gemaakt en zijn excentrieke leven. Daarin volgde Theroux Joe Exotic in zijn dierentuin.

Na het succes van Tiger King besloot Theroux een vervolg documentaire te maken. Daarin spreekt hij met vrienden van Joe en kijkt terug op de afgelopen documentaires en het leven van de Tiger King.

BBC

De documentaire wordt gemaakt in samenwerking met BBC en krijgt de naam The Cult of Joe Exotic. De docu gaat waarschijnlijk 90 minuten duren en er is nog geen releasedate bekend.

Deze documentaire is niet het enige vervolg dat er komt op het succesvolle Tiger King. Eerder werd er door Netflix ook al gesproken over een vervolg, maar verdere details zijn daar nog niet over bekend.

Ook is er een miniserie in de maak over het verhaal van Joe Exotic, waarin Nicolas Cage een rol gaat spelen. Er is in 2020 ook nog een documentaire uitgekomen genaamd Surviving Joe Exotic. Genoeg te kijken dus. 😉

Lees ook: Kippenvel: de nieuwe Netflix True Crime-docu Murder Among The Mormons wil je zien