Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Dat werd tijd: The Tinder Swindler is aangeklaagd door echte Leviev-familie

Simon Leviev, oftewel Shimon Hayut, heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Hij verscheen in februari op Netflix als de grote Tinder Swindler en daar zagen we ‘t bizarre verhaal van een Israëlische oplichter en zijn slachtoffers. Simon heeft inmiddels een eigen TikTok-kanaal, wil graag een eigen tv-show én hij heeft zelfs een interview gegeven samen met zijn nieuwe vriendin. Even leek het erop dat hij met alles weg zou komen, maar de echte Leviev-familie (ja, van de diamanten) heeft hem nu aangeklaagd.

KARMA.

Simon de Tinder Swindler

Hayut deed zich naar verluidt voor als de zoon van de Israëlische zakenman en de zogenaamde “King of Diamonds”, Lev Leviev. Hij gebruikte de naam Simon Leviev op Tinder en verleidde vrouwen met dure cadeaus en privéjets voordat hij hen enorme hoeveelheden geld aftroggelde.

Zo laat Page Six weten dat zij papieren hebben gezien waarop staat dat de King of Diamonds aangifte heeft gedaan tegen Simon: “Hij gebruikte zelfs het handelsmerk van LLD Diamonds om zijn slachtoffers te doen geloven dat hij inderdaad deel uitmaakte van het familiebedrijf.”

De familie laat het niet bij één rechtzaak, want het bedrijf van Lev Leviev is met een aantal zaken bezig. Simon gaat het de komende tijd nog zwaar krijgen, want de echte Leviev-familie gaat er geen gras over groeien.

Onschuldig?

Zelf snapt Simon niet waarom iedereen hem zo naar vindt. In het interview dat Simon laatst gaf, vertelt hij: “I was just a single guy that wanted to meet some girls on Tinder. I am not a Tinder Swindler.” ook vertelt hij dat hij zijn naam wil zuiveren en dat hij de wereld wil laten zien dat alles false information is. Hij noemt zichzelf een business man en legt uit dat hij in 2011 heeft geïnvesteerd in bitcoin. Dat is dan ook hoe hij, naar eigen zeggen, die luxe levenstijl kan onderhouden. Tuurlijk..

Slachtoffers van ‘The Tinder Swindler’ starten crowdfunding-actie