Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 17 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de laatste twee finalisten van Expeditie Robinson 2021

Zondag hebben we al kunnen zien hoe Britte en Robbert de eerste twee finalisten werden van Expeditie Robinson 2021. In de aflevering van afgelopen donderdag streden Yuki, Anouk, JayJay en Do verder voor de laatste twee plekken in de finale.

Wie-o-wie? (spoilers!)

Expeditie Robinson halve finale

We zien dat de proeven steeds moeilijker worden, maar een plekje in de finale van Expeditie Robinson wordt natuurlijk ook niet zo makkelijk weggegeven. De kandidaten moeten een puzzel oplossen die bestaat uit zestien stukjes, waarvan er vijf ontbreken. In het water liggen er acht platformen waar de laatste vijf puzzelstukjes kunnen liggen. Maar om daar te komen, is zeker niet gemakkelijk. De kandidaten moeten van een glijbaan af en een moeten daarna een stuk zwemmen om bij het platform te komen. Daarna moeten ze een puzzelstukje pakken en weer terugzwemmen om vervolgens de gladde glijbaan op te klimmen.

Kijkers Expeditie Robinson niet blij met eerste finalist van 2021

De kandidaten gaan allemaal met een positieve mindset het spel in, maar al snel komen ook zij erachter dat de proef héél erg lastig is. Het is nou eenmaal de halve finale van Expeditie Robinson. Vooral de glijbaan terug opklimmen is niet makkelijk. De glijbaan is zo glad, dat sommige kandidaten zo weer naar beneden glijden en opnieuw moeten beginnen.

Maar Do geeft niet op en zet door. ‘Nu ik zó dichtbij ben, ga ik ook gewoon alles geven wat ik heb,’ zegt de zangeres. Do is uiteindelijk de eerste van de overgebleven kandidaten die een plekje in de finale van Expeditie Robinson bemachtigd.

Wie wordt de laatste finalist?

Nadat Do is vertrokken naar Winnaarseiland moeten Yuki, Anouk en JayJay het tegen elkaar opnemen voor dat laatste plekje in de finale van Expeditie Robinson. Maar ook deze proef is zeker niet makkelijk. De kandidaten moeten aan een paal hangen en dit zo lang mogelijk volhouden. Degene die het langst hangt gaat naar de finale. Klinkt simpel, maar dat is het zeker niet.

We kunnen al snel zien dat Yuki het niet makkelijk heeft, het duurt dan ook niet lang voordat hij zich laat zakken. Ook JayJay begint te trillen, terwijl Anouk nog rustig aan de paal hangt. JayJay laat zich uiteindelijk zakken en Anouk is de laatste finalist van Expeditie Robinson 2021. Ze schreeuwt het uit van geluk: ‘Ongelofelijk en dan ook nog gewonnen van deze twee toppers!’

De finale wordt dus uiteindelijk gespeeld door Britte, Robbert, Do en Anouk.

Geraldine en Art gespot op een boot: nieuw seizoen Expeditie Robinson wordt nu opgenomen!