Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 23 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De 10 beste non-kerstfilms om tijdens de feestdagen te kijken

We houden van een goede kerstfilms. We hebben er ook al talloze artikelen over geschreven. Heb je nog inspiratie nodig? Maar er zijn ook mensen die niet per sé de klassieke films willen kijken tijdens de feestdagen. Voor jullie hebben wij vijftien non-kerstfilms op een rijtje gezet.

Geen échte kerstfilm

Voor de ene is het een film die toevallig tijdens de kerst afspeelt, maar verder niets met de kerst te maken heeft. Voor anderen is het een film waar je een warm en gezellig gevoel van krijgt, maar niets met de feestdagen te maken heeft. Het de non-kerstfilms zijn dus films waar je een kerstgevoel van krijgt.

Daarnaast zijn het films voor jong en oud. Interesse en smaak maakt niet uit! Ze moeten ook makkelijk te bekijken zijn, citeerbaar en een Hollywood-ster bevatten. Het moet vooral ook een film zijn die je duizend keer wilt kijken. Mag ook in Juni.

Dit de 10 beste non-kerstfilms:

1. Die Hard

Door sommige mensen wordt dit misschien wel gezien als een kerstfilm, het speelt zich nou eenmaal af op een kerstfeest op kerstavond.

De film volgt John McClane, gespeeld door Bruce Willis, die als enige niet gegijzeld wordt. Hij probeert de terroristen uit te schakelen en hun plan te saboteren.

2. Harry Potter

Kerst in Hogwarts ziet eruit als iets waar je bij wilt zijn. Het is de meest luxueuze tijd en het eten is om van te dromen. Kerst is misschien maar een klein deel van de film, maar de magie blijft altijd mooi. Harry Potter is een film die deze winter (wederom) niet kan missen.

3. Frozen

Als je wat jongere familieleden hebt, dan is de kans groot dat je Frozen vaker dan een keer hebt gezien. Er is één ding in de film wat je (hopelijk) associeert met kerst, namelijk: sneeuw. En wie is er geen fan van een vrolijke sing-a-long?!

4. Jumanji

De originele Jumanji met Robin Williams in de hoofdrol, is voor velen een klassieker uit hun kinderjaren. De film vertelt het verhaal van twee weeskinderen die een spel ontdekken in het huis van hun tante. Dit spel sleurt ze mee in een wereld vol avontuur, waar ze moeten vechten voor hun leven. Niet echt kerst gerelateerd, maar wel een leuke film om met de hele familie naar te kijken.

5. When Harry Met Sally

Wie houdt er niet van een goed liefdesverhaal tijdens de feestdagen. When Harry Met Sally bevat veel kerstelementen, ook al draait het niet om kerst.

6. Little Women

Hoewel twee van de grootste scenes in de film afspelen rond kerst, is het zeker geen kerstfilm. Deze remake van ‘Litte Woman’ moet je gezien hebben. In deze versie spelen getalenteerde actrices als Meryl Streep, Laura Dern, Emma Watson en Florence Pugh. Deze film vertelt het verhaal van de zusjes March: Amy, Meg, Jo en Beth. Het is een film vol romantiek en sneeuw.

7. Mean Girls

Mean Girls is een van de meest iconische en citeerbare films van de vroege jaren ’90. Hoewel de Jingle Bell Rock-routine zeer feestelijk is, is dit zeker geen kerstfilm. Wel érg grappig.

8. Batman Returns

Tim Burton weet hoe hij een winterse, griezelige Batman-film moet maken.

9. Iron Man 3

Het laatste deel van Iron Man speelt zich af tijdens kerst. Hierdoor bevat het een heleboel feestelijke dingen, denk aan sneeuw, lichtjes en bomen.

10. The Chronicles of Narnia: The Lion, The Witch And The Wardrobe

Deze film heeft dezelfde vibes als Harry Potter. Het is geen kerstfilm, maar het is vol met sneeuw en bontjassen. Zo winters!

Deze films komen uit in 2022 en moet je écht zien