Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 14 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 4 leukste festivals om te bezoeken tijdens het paasweekend

De paasdagen staan bijna voor de deur en zo’n uitgebreide familiebrunch is niet voor iedereen weggelegd. Sta jij liever met een drankje in je hand te genieten van muziek? Dat komt goed uit, want het paasweekend zit vol leuke festivals. Dus mocht je nog geen plannen hebben, kijk dan vooral even naar het lijstje en scoor de laatste kaartjes.

Let’s go!

Festivals tijdens Pasen

Als kind zoek je op paasochtend naar chocolade-eieren en als jongvolwassene zoek je waarschijnlijk je vrienden als je ze wéér bent kwijtgeraakt op een festival of feestje. Soms net zo lastig te vinden 😉 Het is natuurlijk gezellig om de dag door te brengen met familie en uit te pakken met een goeie brunch, maar sommigen maken zich liever klaar voor een feestje om vervolgens de hele dag te kunnen dansen en springen op de muziek. Val jij in die laatste categorie? Dan is de kans groot dat jij al een ticket hebt geboekt voor je favoriete festival.

Twijfel je nog? Geen zorgen! We zetten de leukste feestjes voor je op een rijtje en wie weet kan je nog een kaartje scoren.

1. Awakenings

Awakenings viert dit jaar haar 25-jarig bestaan en organiseert voor het eerst een festival tijdens Pasen op haar vertrouwde terrein in recreatiegebied Spaarnwoude! Met 7 area’s komt het hele technospectrum aan bod met headliners zoals Reinier Zonneveld, KINK, Loco Dice, Chris Stussy, Joseph Capriati, Joris Voorn, Adam Beyer en Tale of Us op de zaterdag en Amelie Lens, Jeff Mills, Ellen Allien, Ben Klock & Mind Against op de zondag. Zie de hele line up hier voor de zaterdag en de zondag.

Daarnaast staan er traditiegetrouw ook 4 shows in de nacht in de Gashouder op het programma met oa Richie Hawtin op de donderdag, Reinier Zonneveld op de vrijdag, Kölsch op de zaterdag en Ben Klock op de zondag. Zin om los te gaan? Tickets zijn nog steeds beschikbaar.

2. DGTL

DGTL wordt gehouden op de NDSM-werf in Amsterdam. Naast de vele acts kun je ook veel activiteiten ondernemen samen met je vrienden. Zo kan je genieten aan de cocktailbar en is er een uitgebreide foodcourt mét vegan food. Welke artiesten komen er? Denk aan Lucky Done Gone, Tsha, Adriatique en Laurent Garnier. Tickets voor het festival koop je hier.

3. Paaspop

Ben jij al bekend met Paaspop? Dat is een driedaags muziekfestival in Schijndel en het vindt elk jaar plaats tijdens het paasweekend (duhhhh) en eigenlijk is dit altijd één van de eerste festivals van het jaar. De muziek op Paaspop is erg divers en dat zorgt ook voor een breed publiek. Denk aan Antoon, Bizzey, FeestDJ Ruud, Guus Meeuwis en Paul Elstak. Er zijn nog een aantal kaarten beschikbaar!

Zie hier de aftermovie uit 2018:

4. Thuishaven De Paasweekender

Ook heb je een feestje op het terrein van Thuishaven. Dit is een creatieve hotspot, theater én festivalterrein in het Westelijk Havengebied in Amsterdam. Met drie stages vol techno-en housemuziek is dit een favoriet van velen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor zondag 17 april. Die koop je hier.

Hieronder een impressie van de feesten op Thuishaven:

5x festivalproof haarinspiratie voor het eerste festival of een feestje in de tuin