Audrey Garot
Audrey Garot Reality 2 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Sylvia Geersen over deelname Special Forces VIPS: ‘Ik heb het onderschat’

Het is al een tijdje bekend dat Sylvia Geersen het stokje overneemt van Gaby Blaaser in het programma De Bachelorette. Dat is niet het enige programma waar Sylvia aan deelneemt, want ze doet namelijk ook mee in het nieuwe seizoen van Special Forces VIPS. Samen met tien andere BN’ers geeft ze de controle volledig uit handen en gaan zij samen de uitdaging aan in de zwaarste training van hun leven.

In gesprek met Grazia vertelt het model alles over haar deelname aan het programma.

Sylvia Geersen doet mee aan Special Forces VIPS

Ondanks dat je misschien niet meteen verwacht dat de nieuwe Bachelorette meedoet aan zo’n heftig programma als Special Forces VIPS, hoefde ze er toch niet lang over na te denken. “Ik heb gelijk ‘ja’ gezegd toen ik werd gevraagd en ben groot fan van dit programma. Hoewel ik wist dat het heel zwaar zou worden, wilde ik die uitdaging gewoon aangaan”, vertelt Sylvia.

Het model heeft zich enorm goed voorbereid voor dit heftige avontuur. “Ik ben heel veel gaan sporten. Ik hield altijd al een gezonde levensstijl aan, maar nu ben ik nog meer op mijn voeding gaan letten. Ik at heel veel groentes: alle kleuren van de regenboog. Ik probeerde zo fit mogelijk te worden.” Ook mentaal is zo’n programma natuurlijk enorm zwaar, maar daarop voorbereiden is gewoon niet mogelijk, stelt Sylvia. “Je mentaal voorbereiden op zo’n programma kan bijna niet. Je weet niet wat je te wachten staat. Dat is het moeilijke aan het programma.”

Programma onderschat

Hoewel Sylvia zich goed had voorbereid, heeft ze het programma toch flink onderschat. “Ik heb het zeker onderschat. Vanaf het eerste moment dat we werden ‘gegijzeld’ begint het programma echt en weet je niet waar je terechtkomt. Je staat doodsangsten uit en maakt zelfs bijna-doodervaringen mee.”

De BN’ers worden natuurlijk ook de hele tijd gepusht om door te blijven gaan. Dat heeft Sylvia wel gemerkt. “Op een gegeven moment krijg je allemaal lichamelijke complicaties en heb je ook verschrikkelijk veel pijn. Eigenlijk denk je dat je dan niet meer kan, maar toch ga je door. Uiteindelijk blijkt dan dat je echt veel meer kan dan je denkt. Daar ben ik wel achter gekomen.”

Special Forces VIPS is vanaf vandaag (2 november) wekelijks exclusief te zien bij Videoland. Heb je geen idee wie er nog meer meedoen aan het programma? Dat lees je hier.

Niek uit Expeditie Robinson onthult of hij ook écht zijn huis opnieuw heeft ingericht na het programma