Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 17 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

De 20 beste films om over een break-up heen te komen

Een relatie kan altijd twee kanten opgaan.. Of je blijft samen of je gaat uit elkaar. Helaas horen break-ups bij het leven en het hoeft niet altijd slecht te zijn. Of het nou goed of slecht is, over een break-up heen komen is nooit makkelijk en het heeft tijd nodig. In je pyjama op de bank zitten en films kijken met een grote bak popcorn, hoort hier zeker bij. Laat dat vrijgezellenleven maar komen!

Deze films gaan je daarbij helpen.

1. Someone Great

Deze originele Netflix film gaat over een vrouw, gespeeld door Gina Rodriguez, die haar leven opnieuw moet beginnen nadat het uit gaat met haar vriend. Dit is de film om kracht en inspiratie uit te halen.

2. He’s Just Not That Into You

Deze film volgt verschillende relaties en het moment dat je weet dat het tijd is om verder te gaan. Je kan je waarschijnlijk hiermee identificeren. Daarnaast geeft het ook nog eens nuttig advies voor als je besluit weer te gaan daten.

3. Mamma Mia!

Op zoek naar een film die je kan opvrolijken? Dan is Mamma Mia! dé film die je gaat helpen.

4. The Last Five Years

Als je fan bent van musicals dan is dit de film voor jou! De filmversie van The Last Five Years met Anna Kendrick in de hoofdrol, vertelt het verhaal van het einde van een relatie. Het laat zien wat er gebeurde in de vijf jaar dat het koppel samen waren.

5. Runaway Bride

Julia Roberts speelt in Runaway Bride de hoofdrol. Ze heeft vaak geprobeerd om te trouwen, maar het is haar nog niet gelukt om bij het altaar te staan. Maar het einde is zeer hoopvol en herinnert ons eraan dat er voor iedereen iemand is.

6. Girls Trip

Een girls trip na een break-up is altijd een goed idee! Boek die vakantie, het is tijd voor ontspanning!

7. The First Wives Club

Diane Keaton, Bette Midler en Goldie Hawn richten samen The First Wives Club op om hun (vreemdgaande) ex-echtgenoten terug te pakken. Het is een klassieker!

8. 500 Days of Summer

Deze film gaat over een slechte relatie en kan misschien een beetje pijn doen. Maar het helpt je juist om te beseffen dat je niet iemand kan dwingen om van je te houden.

9. The Break-Up

Dit is misschien een voor de hand liggende keuze, maar deze kon niet missen!

10. To All The Boys I’ve Loved Before

Ga je door een breuk van een niet-relatie relatie? Dan kan je je zeker inleven in To All The Boys I’ve Loved Before.

11. Magic Mike: XXL

Wat is er beter dan een avondje naar knappe mannen kijken?

12. How To Be Single

Heb jij ook een bestie die jou altijd steunt nadat je relatie voorbij is? Dat is precies waar deze film over gaat.

13. Crazy, Stupid, Love

Crazy, Stupid, Love kan je wel de Oprah van de film noemen. Iedereen gaat uit elkaar! Ook krijgen we Ryan Gosling een paar keer zonder shirt te zien in de film, dat wil je niet missen toch?

14. Bridesmaids

Bridesmaids is de perfecte break-up film. Dit is omdat de film vele verschillende soorten van verlies behandelt. Annie verliest niet alleen haar relatie, maar ook haar bedrijf, vrijheid en eventjes ook haar beste vriendin.

15. Bridget Jones’s Diary

Bridget Jones weet alles van een break-up, deze film zou je dan ook misschien wel kunnen troosten. Pak de Ben & Jerry’s erbij en kijken maar!

16. John Tucker Must Die

Drie meiden hebben allemaal dezelfde ex, die tegelijkertijd met ze aan het daten was. Nu gaan de drie ex-vriendinnen op hem jagen en zijn leven ruïneren.

17. Forgetting Sarah Marshall

Forgetting Sarah Marshall neemt je mee van een dieptepunt naar een nog lagere plek en dan nog lager dan dat. Zijn ex-vriendin gaat daten met een rockster na hun breuk! Het is een marteling, maar daarnaast erg grappig en lief.

18. Legally Blonde

Elle Woods wordt gedumpt en wordt daarna super succesvol. Wat wil je nog meer?

19. My Best Friend’s Wedding

Julia Roberts is in déze film eigenlijk een bitch. Wanneer haar beste vriend gaat trouwen komt ze erachter dat ze eigenlijk toch wel verliefd op hem is. Ze doet er dan ook alles aan om de bruiloft tegen te houden.

20. Birds of Prey

Ook Harley Quinnn heeft te maken met een break-up. Na haar breuk met de Joker, is Harley nog steeds op zoek naar zichzelf. Maar wie heeft er een vriendje nodig als je een bende met badass vrouwen achter je hebt staan?

Deze romantische kerstcomedy moet jij kijken volgens jouw sterrenbeeld