Audrey Garot
Audrey Garot Reality 22 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

RTL maakte na de opnames van Expeditie Robinson een bijzonder gebaar aan de vader van Niek

De aflevering van Expeditie Robinson was gisteren enorm spannend, maar ook erg verdrietig. De aflevering draaide vooral om Niek Roozen. Hij vertelde gisteren voor het eerst openlijk over zijn vader die al vijf jaar ernstig ziek was. Toen Niek een videoboodschap kreeg van zijn ouders, brak hij vrijwel meteen. Helaas heeft zijn vader het niet gered totdat de afleveringen van het programma werden uitgezonden, maar het blijkt dat hij tóch nog wat van zijn zoon in Expeditie Robinson heeft kunnen zien.

Het was een emotionele aflevering… *Spoilers!*

RTL maakte na de opnames van Expeditie Robinson een bijzonder gebaar aan de vader van Niek

April had de immuniteitsproef gewonnen en zij had Niek en Ferry uitgekozen om mee te gaan naar winnaarseiland. Hier zou nog een verrassing voor hun klaarliggen, en dat bleek al vrij snel een videoboodschap te zijn vanuit het thuisfront.

Bij Niek waren dat zijn ouders en hij brak vrijwel meteen toen hij hun zag. Zijn vader was namelijk al vijf jaar ernstig ziek en daar heeft hij op het eiland veel over nagedacht: “Je bent de hele dag door aan hen aan het denken. Ik sta ermee op en ik ga ermee naar bed. Hoe zal het met papa gaan?” Zijn vader heeft gezegd dat hij op Niek zal wachten tot hij terug is. “Ik maak me hier dus niet zoveel zorgen over dat het slecht met hem gaat, maar ik hoop gewoon heel erg dat hij dat nog kan zien.”

Verdrietig nieuws

De aflevering wordt nóg een stuk verdrietiger als we aan het einde van de aflevering zien dat de vader van Niek op 8 augustus 2022 is overleden. Dit is precies drie weken voordat het programma zou beginnen. Gelukkig heeft hij toch nog wel iets van het Expeditie Robinson avontuur van zijn zoon meegekregen, want RTL en producent SimpelZodiak hebben ervoor gezorgd dat hij een compilatie van Nieks deelname te zien kreeg en alle prestaties die hij daar heeft geleverd.

Voor Niek moet dit natuurlijk een hele heftige en emotionele aflevering zijn geweest. Gelukkig kreeg hij veel steun, maar op zijn Instagram Stories liet hij weten dat het hem even te veel werd: “Zal morgen wel even wat meer context geven bij de uitzending, bedankt voor al jullie lieve berichtjes. Merk dat het nu even iets te veel is.” Sterkte, Niek!

YAY! Op déze datum begint het nieuwe seizoen van Married at First Sight