Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Reality 17 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Spijt: Ferry Doedens spreekt zich uit over het broodjes-incident tijdens Special Forces VIPS

De derde aflevering van Special Forces VIPS is inmiddels op tv geweest en daarin zien we wederom hoe bekende Nederlanders ploeteren om zich te meten aan de Special Forces. Als je de afleveringen hebt gekeken, dan kan jij je één moment waarschijnlijk nog herinneren: het broodjes-incident van Ferry Doedens. De acteur spreekt zich nu zelf ook uit over de situatie.

Let op! Spoilers. 

Spijt: Ferry Doedens spreekt zich uit over het broodjes-incident tijdens Special Forces VIPS

Mariska van Kolck en Ferry Doedens zijn de eerste twee afvallers van het programma Special Forces VIPS. Waar Mariska zelf opgaf omdat ze het fysiek niet trok, moest Ferry verplicht zijn band inleveren. Niet zonder reden, want de acteur ging tot tweemaal toe de fout in.

De eerste keer at hij een halve eiwitreep op, wat ten strengste verboden is in het kamp. Hierdoor moest het hele team een straftraining ondergaan. Niet veel later vergreep Ferry zich weer, aan een broodje dat nog in de auto van de staf lag. Om het team te sparen bleef een twee straftraining uit. Maar je begrijpt, Ferry moest de training noodgedwongen verlaten.

Bij RTL Boulevard spreekt Ferry zich voor het eerst uit over het incident. ”Ik keek het terug en dacht echt ‘waarom heb ik dat gedaan?’. Ik ben een hele oprechte en eerlijke jongen, maar dit was niet handig. Misschien hadden ze me beter Pietje Bel kunnen noemen. Dit was gewoon heel dom.”

Ondanks zijn snelle exit haalt Ferry wel een les uit het programma: ”Ik heb geleerd om nog eens extra na te denken voordat ik iets doe.”

Na de vrijwillige opgave van ex-judoka Henk Grol, zijn er nog negen kandidaten in de race: Sylvia Geersen (model), Kaj Gorgels (presentator),  Donny Roelvink (realityster), Mark Schaaf (presentator), Denzel Slager (realityster), Ouassima Tajmout (presentator), Marianne Timmer (schaatser) en als laatste Thijs Zeeman (presentator).