Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 2 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

Dé beste tips om foundation vlekken uit je kleren te krijgen

Raak jij enorm in paniek wanneer je een druppel foundation op je favoriete outfit knoeit? Dat hoeft niet meer, want wij hebben dé tips voor je om deze crisis te kunnen bezweren. Wat je ook doet, probeer de vlek er niet uit te krijgen met make-up remover. Het klinkt als een logische handeling maar de olie in de make-up remover maakt het probleem alleen maar erger. Probeer in plaats daarvan deze tips.

Poeder foundation vlekken

Ga niet wrijven, het enige wat je daarmee bereikt is dat de vlek nog dieper in je kleding wordt gedrukt. Blaas het poeder wat er nog bovenop ligt weg en maak voor de rest van de vlek een oplossing van witte azijn en water. Dit mengseltje is ook ideaal om opgedroogde foundation vlekken van je spiegel, wasbak en vloer te krijgen.

Vloeibare of crème foundation

Hoe raar het ook klinkt, scheercrème is je redder in nood. Wanneer je de vlek er niet uitkrijgt met scheercrème alleen kun je het mengen met een klein beetje pure alcohol. Gooi hierna je kleren meteen in de was.

Foundations op oliebasis

Wanneer het bovenstaande niet heeft geholpen kun je de vlek aanpakken met afwasmiddel. Dit lost de olie in je foundation op. Wanneer je je kledingstuk daarna in de was doet is er niks meer van de vlek te zien.