Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 24 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Whut? Dit is het bizarre slaapschema waar Love Island kandidaten zich aan moeten houden

In Love Island zien we vaak dat de deelnemers, ook wel Islanders genoemd, een zonnebril dragen. Het lijkt zelfs bijna een gewoonte: een zonnebril opzetten wanneer ze wakker worden. Hoewel we allemaal dachten dat het tegen het felle licht in de slaapkamers was, heeft dit toch een andere reden. Oud UK-deelnemer Collard, uit seizoen vier, deelt alles wat we moeten weten.

Slaapritme

Wanneer Collard vertelt over zijn avontuur wordt het al snel duidelijk dat de deelnemers een wel heel bizar slaapritme hebben. Zo laat hij weten: ”In seizoen vier, de eerste keer dat ik meedeed, gingen Kendall en ik op een date. Dat was natuurlijk super romantisch, in het donker met allemaal lampjes enzo. Maar toen we in de auto daar naartoe gingen, was het 4 uur ’s nachts.” Wij als kijkers worden dus ook een beetje voor de gek gehouden. Want terwijl wij denken dat de koppels ‘s avonds een romantische date hebben, is het gewoon al bijna ochtend daar.

Zonnebril

De reden dat we de Islanders constant met zonnebril opzien wordt dus ook een stukje duidelijker. Dat het slaapritme op Love Island zo bizar is, is wel duidelijk, maar waarom eigenlijk? ”Ze hebben het beste licht nodig voor onder andere de beeldschermen. Het slaapritme is zo ongeveer, opstaan rond 1 uur ’s middags en dan ga je weer slapen rond 4 of 5 uur ’s nachts.” En dan gaat dus de zonnebril op, om de wallen en slaapogen te verbergen”, deelt Collard.

Oud UK-deelnemer Arabella Chi (Love Island 2019) vult dit verhaal aan. Wel bevestigt zij dat de slaapkamerverlichting wel heel fel is, dus dat dit ook een reden is van de zonnebrillen ‘s ochtends. Wat haar slaaptijden waren, heeft ze echter geen idee van. ”Door het gebrek aan een klok had ik amper tijdsbesef. Powernapjes in de middag of avond waren ook absoluut niet toegestaan”, deelt ze.

Slaapritme Love Island Nederland

Waarschijnlijk vraag je je nu af of dit ook in Nederland zo is. Bombshell Rick Dekker, uit het vorige Nederlandse seizoen spilled the juice. Eens in de week hebben de Islanders een camera- en planningvrije dag, maar ook op deze dagen zouden er bedtijd-regels gehanteerd worden. ”Dat bepalen de programmamakers, dus zij zeggen op een gegeven moment: ‘Jongens, we gaan slapen.’ Soms mag je nog praten in bed en soms niet”, vertelt Rick. Volgens hem werden de Islanders gedurende zijn tijd in de villa altijd tussen 08:00 en 09:00 uur ’s ochtends gewekt. Dit slaapritme lijkt dus wel iets normaler dan bij de UK-versie van het programma.

Ex on the Beach kijkers zijn het unaniem eens en vinden de deelnemers wel héél jong