Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 23 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Puistjes op je rug, billen of benen? Dit is wat dat écht betekent

Puistjes komen niet alleen in het gezicht voor. Ze kunnen ook nog eens verspreid zitten over je hele lichaam. Denk bijvoorbeeld aan je rug, billen of benen. Maar wat betekenen die puistjes eigenlijk? Daar lig je dan op het strand met een puist op je bil. Grote kans dat je jezelf afvraagt hoe dit komt. Wat betekenen die puistjes op jouw lichaam? Waar komt het vandaan en hoe voorkom jij ze? Dat lees je hieronder.

Puistjes op je lichaam

Los van het gezicht kan het lichaam soms onder de puistjes zitten. Dit is niet minder vervelend omdat ook deze plekken in het zicht zijn. Het zou stom zijn als dit je weerhoudt om bijvoorbeeld een jurk te dragen.

Puistjes op het lichaam zijn vaak lastiger te behandelen en daarom is het handig te weten waar het vandaan komt.

Rug

Puistjes op de rug noemt men ook wel bacne. Puistjes op de rug komen door een overmatige productie van de talgklieren en een disbalans van de hormonen. Door de ophoping van olie en dode huidcellen raken de poriën verstopt en ontstaan er pukkels.

Het komt vooral tijdens de jeugd voor. Het is in ieder geval niet jouw kleding die acne op de rug veroorzaakt. Het is wél verstandig om schone kleding te dragen en je te wassen na het zweten. Droog je rug niet te hard af, je wil de puistjes niet open schuren.

Billen

Puistjes op de billen hebben niks te maken met acne. Deze bultjes zijn ontstekingen in de haarzakjes van de huid. De pukkels komen overigens wel tot stand door een overmatige talgproductie. Het talg op jouw billen en de dode huidcellen samen leiden tot infecties.

Een lage weerstand speelt hierbij een rol. Wanneer jij ziek dreigt te worden zou je dit kunnen merken aan de pukkeltjes op je billen.

Puistjes komen veelal voor op plekken waar haar zit. En dus daarmee ook op de billen. Wrijving van kleding kan het genezingsproces verstoren. Draag daarom niet te strakke kleding. Daarnaast is het verstandig om regelmatig te douchen en de pukkels te behandelen met tea tree olie.

Benen

De pukkels kunnen vanaf jouw billen doorlopen naar de benen. Opnieuw is dit een teken van een ophoping van vuil. Als jouw puistjes op de billen en benen zitten is het verstandig om goed te scrubben. Gebruik hierbij een lichte en milde scrubzeep.

Alle agressieve producten kun je beter laten staan. Een zeep waarin een antibacteriële werking schuilt, is de sleutel. Blijf na het sporten niet de hele dag in jouw strakke sportlegging chillen. Dit zit strak en sluit de verstopte poriën na het sporten te lang af.

Pukkels op de billen en benen zijn dus geen acne. Wees je bewust van een subtielere aanpak. Acne komt voor op de rug en in het gezicht. Dit is een kwestie van de hormoonhuishouding onder de knie krijgen. Het is verstandig om het behandelproces van de puistjes met je huisarts te bespreken.

Heb je puistjes op je gezicht? Je leest hier wat dat betekent. Check hier hoe je het behandelt en hier hoe je het voorkomt.

Enne… als de puistjes toch langer blijven plakken dan gewenst, ben je op deze site op het goede adres voor de beste concealers. Geloof ons, deze wil je allemaal hebben.

Acnevitaal