Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Let’s roll! Dit is waarom skeeleren zo’n goede workout is

Als jij jouw oude skeelers nog past heb je geluk: skeeleren is dé hype van het moment en we snappen helemaal waarom, want skeeleren is leuk en hartstikke gezond voor je. Blaas die laag stof dus maar weer van je skeelers, want na het lezen van dit artikel wil je meteen weer de weg op.

De verkoop van nieuwe skeelers is afgelopen jaar onwijs gestegen. Skeeleren is populairder dan ooit en dat heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie waar we ons nog in bevinden. Toch hoeft het einde van Tante Coroon wat ons betreft niet het einde van het skeeleren te betekenen, want deze workout houden we er in. Sporten was namelijk nog nooit zo leuk.

5 voordelen van skeeleren

Ben je de lawa’s een beetje zat? Bind dan skeelers onder je voeten en diezelfde route wordt ineens een stuk leuker. Helemaal als je denkt aan de volgende voordelen van skeeleren.

1. Je combineert cardio en kracht

Skeeleren is een goede workout omdat je zowel cardio als kracht met elkaar combineert. Het is vermoeiend en de dag daarna zal je ook zeker spierpijn in je benen hebben – maar dat is een goed teken! Hoe vaker je skeelert, des te minder je spierpijn zult hebben. Enne, vergeet na een workout niet te stretchen.

Dit gebeurt er met je lichaam als je nooit stretcht na een workout

2. Het is niet belastend voor je gewrichten

Waar hardlopen belastend kan zijn voor je gewrichten, is skeeleren dat veel minder. Jouw lichaam krijgt geen harde klappen te verwerken – tenzij je vaak valt, natuurlijk.

3. Je bent buiten

Oké, wanneer er een regenbui met bakken uit de lucht komt dan is het minder leuk om buiten te skeeleren, maar wanneer het droog is is deze manier van buiten sporten héérlijk. Als je buiten bent neem je Vitamine D op, en dat is dan weer goed voor je humeur.

4. Killer abs

Om goed overeind te blijven staan op je skeelers, heb je een sterke core nodig. Dat wordt je buikspieren aanspannen dus! Zonder al te veel moeite train je dus jouw buikspieren ook met skeeleren en dat heeft ontzettend veel voordelen voor je lichaam.

5. Je verbrandt net zo veel calorieën als met hardlopen

Een gemiddelde vrouw van 73 kg kan met één minuut skeeleren wel 9 calorieën verbranden. Dat is hetzelfde aantal als met hardlopen. Een uurtje skeeleren staat dus gelijk aan 400 – 600 kcal, afhankelijk van facturen als je leeftijd, lengte, snelheid en gewicht.

Daarnaast is skeeleren ook nog eens leuk om te doen als date wanneer je een beetje krap bij kas zit. Gezond bezig zijn, kletsen met je date terwijl je over het asfalt rolt, een ondergaande zon… we zien het al helemaal voor ons.

Beginnen met hardlopen? 7 tips om je op weg te helpen