Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix start met opnames Nederlandse film ‘Happy Ending’

Deze maand zijn de opnames gestart van Happy Ending, de nieuwe Nederlandse Netflix film geschreven en geregisseerd door Joosje Duk. Joosje was in 2021 één van de vijf winnaars van de New Voices contest – een wedstrijd om nieuwe scenarioschrijvers in Nederland te ontdekken die met hun verhalen iets toe kunnen voegen aan het bestaande aanbod.

De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Gaite Jansen, Martijn Lakemeier en Joy Delima. Happy Ending wordt geproduceerd door het Amsterdamse productiebedrijf Topkapi Films, onder andere bekend van Instinct (Halina Reijn), Girl (Lukas D’Hont) en Alles is Liefde (Joram Lürsen) en verschijnt in 2023 wereldwijd op Netflix.

Over Happy Ending

Luna (Gaite Jansen) en Mink (Martijn Lakemeier) zijn een symbiotisch koppel dat hun eenjarig samenzijn viert. Mink weet niet dat Luna al sinds het begin van hun relatie haar orgasmes faket, en Luna heeft dit nu al zo lang verzwegen dat ze er niet meer bij hem over durft te beginnen. Wanneer haar beste vriendinnen die van haar probleem afweten Luna aansporen om eens nieuwe dingen in de slaapkamer uit te proberen met Mink, stelt Luna een spannend idee aan hem voor: een trio. De daaropvolgende avond met klimaatactiviste Eve (Joy Delima) zet het leven van Luna op haar kop.

Netflix komt met serie over jonge Ferry Bouman uit Undercover

Een prachtige kans

Joosje Duk, regisseur en scenarioschrijver: “Toen ik begin 2021 tijdens de lockdown geselecteerd werd voor de Netflix New Voices Script Contest, had ik niet durven dromen dat ik anderhalf jaar later met de meest geweldige cast en crew op de set zou staan van mijn eerste speelfilm. Het is een feest om Gaite, Martijn en Joy met zoveel humor, authenticiteit en charisma de drie hoofdpersonen te zien vertolken op de set. Ik ben Netflix zeer dankbaar dat ze geloven in deze komische maar ook kwetsbare film, en dat ze mij zo’n mooie kans bieden om te groeien als scenarist en regisseur.”

Nederlandse Netflix-originals

Ons kleine landje gaat lekker. We produceren steeds meer succesvolle films-en series die ook erg populair zijn in het buitenland. Denk aan Undercover én aan Dirty Lines, een serie over de sekslijnen in de jaren 80. Het thema seks en drugs komt veel terug, maar dat spreekt voor veel kijkers ook tot de verbeelding.

Dit zijn de 11 dingen die happy koppels doen om hun relatie perfect te houden