Emma Toussain
Emma Toussain Entertainment 4 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Yes! Vanavond begint het nieuwe seizoen van Married At First Sight NL

Het is 2022 en dat betekent dat betekent: nieuw jaar.. nieuwe series! Zo kan je genieten van de speciale Harry Potter reünie op HBO Max (wel via VPN) én vanavond begint eindelijk het nieuwe seizoen van Married At First Sight. Deze Nederlandse versie is in een nieuw jasje gestoken en wij kunnen niet wachten.

Married At First Sight

In dit programma worden singles aan elkaar gematcht op basis van normen en waarden, uiterlijke voorkeur en interesses. Deze deelnemers worden door een team van experts aan elkaar gekoppeld en ze zien elkaar pas voor het eerst op hun bruiloft. Hoe spannend! Dit programma loopt al een aantal seizoenen maar RTL doet het dit jaar helemaal anders. Ze nemen namelijk het concept uit Australië over, waar de stellen meteen op huwelijksreis gaan en daarna gaan samenwonen. Ook zullen de koppels regelmatig bijeen komen voor een diner en zal er elke week een verbintenisceremonie plaatsvinden. Net zoals in Australië dus.

Married At First Sight Australië-deelneemster zwanger van haar eerste kindje

Onverwacht

De kandidaten geven van tevoren hun voorkeur op, maar dit betekent niet dat de experts dit ook allemaal opvolgen. Dit seizoen krijgen de kandidaten dan ook niet altijd wat ze zelf verwacht hadden. Ze kijken niet alleen maar naar uiterlijk en interesses, maar de experts kiezen iemand die in hun ogen écht goed bij de die ene kandidaat past.

Married At First Sight Australië seizoen 8: wie zijn er nog samen?

Eén van de experts, Eveline Stallaart, vertelt aan De Telegraaf: “Sommige mensen weten op liefdesgebied niet altijd wat goed voor ze is. De mensen die zich opgeven hiervoor zeggen vaak: ’ik kies altijd de verkeerde personen uit’. En dat is vaak omdat ze met een wensenlijstje in hun hoofd zitten.” Eveline gaat verder: “We gaan niet naar dat wensenlijstje kijken van ’ik wil dat hij blauwe ogen heeft’, maar écht wat heb jij nou eigenlijk nodig als levenspartner? Daarom zeggen we ook duidelijk: kijk verder dan alleen dat uiterlijk.”

De Nederlandse versie van ‘Married At First Sight’ is sneller te zien dan je denkt